Буковинська міліція затримала організатора та виконавця стрілянини в Вашківцях

Буковинська міліція затримала організатора та виконавця  стрілянини в Вашківцях    Ввечері 16 червня працівниками карного розшуку, в ході проведенння оперативно-розшукових заходів були затримані організатор та виконавець пострілів що мали місце в розважальному закладі м. Вижниця 15 червня.

Як повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області, під час обшуку у виконавця було знайдено та вилучено револьвер для відстрілу патронів «Флобера» та 8 набоїв до нього. Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Триває слідство.

ДОВІДКА УМВС в Чернівецькій області

У ніч з 15 на 16 червня 2012 року до чергової частини Вижницького РВ УМВС України в Чернівецькій області надійшло повідомлення про те, що в м. Вашківці Вижницького району Чернівецької області у місцевому розважальному закладі, який знаходиться за адресою: вул. Соборна, 11, відбувся конфлікт та лунали постріли.

Прибуттям на місце події слідчо-оперативної групи Вижницького районного відділу міліції було встановлено, що 15.06.2012 року біля 23 год. невідомі зайшли на другий поверх вказаного розважального закладу в приміщення більярдної для з’ясування стосунків з відпочиваючими. В ході даної сутички невідомі розпочали стрільбу з пістолета (ймовірно, з пристрою для відстрілу патронів «Флобера» калібру 4 мм).

Під час стрільби було поранено трьох приватних підприємців, мешканців м. Вашківці, один з яких від отриманих поранень помер в лікарні. Серед поранених – два депутати місцевих рад від партії «Фронту змін». Інцидент з депутатською діяльністю останні не пов’язують.

Як з’ясувалося, сам інцидент розпочався в селі Чортория Кіцманського району Чернівецької області – під час святкування етнофестивалю, присвяченого дню народження Івана Миколайчука. Саме під час цього заходу виник конфлікт між потерпілими та мешканцем сусіднього села. Останній зібрав свою компанію і прибув увечері до Вашківців. Там і влаштував стрілянину.

Наразі порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 115 КК України (Вбивство). Особи злочинців встановлені. На даний час затримано сімох учасників конфлікту, ще шістьох розшукують. Серед розшукуваних – особа, що стріляла.

Вживаються заходи щодо затримання інших учасників злочину та з’ясування всіх обставин події.

peredplata