ВСЕЛЕНСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ НАПИСАВ ЗЕЛЕНСЬКОМУ НАДИХАЮЧОГО ЛИСТА

Варфоломій привітав Зеленського з перемогою.

Вселенський патріарх Варфоломій висловив надію, що харизма і адміністративні здібності Володимира Зеленського допоможуть зробити його президентський термін успішним. Про це сказано в його листі, текст якого оприлюднив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

«Переконливі схвалення і підтримка, які ви отримали від співвітчизників під час голосування, є свідченням надії і довіри до вас і дозволяють продовжити вести вашу велику країну до ще більших висот і розширених горизонтів в майбутньому», – зауважив Варфоломій.

Він зазначив, що Вселенський патріархат і величний народ України об’єднують століття спільної історії і боротьби.

«Нехай Господь благословляє Україну і зберігає мир назавжди. На завершення, ми особисто, разом з усім Вселенським патріархатом, висловлюємо впевненість щодо вашої харизми та адміністративних здібностей, молимося за те, щоб ваш президентський термін був успішним, і щоб ви могли насолоджуватися роками динамічного служіння людям і надихаючого керівництва країною», – підкреслив Варфоломій.

Як повідомляла Lenta.UA, почесний патріарх ПЦУ Філарет звернувся раніше з напуттям до Зеленського.

Шоумен Володимир Зеленський переміг у другому турі виборів президента України, набравши 73,22% голосів. Чинного президента Петра Порошенка підтримали всього 24,45%.

Фото: УНІАН

peredplata