Колишній міністр і буковинський губернатор Георгій Філіпчук віддає державі гроші

Колишній міністр і буковинський губернатор  Георгій Філіпчук віддає державі грошіКолишній міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук повернув державі 1,4 млн грн.

Як повідомляє «Сегодня», у розпорядженні видання є копії 13 платіжних доручень від дружини екс-міністра Наталі Філіпчук на загальну суму 1 433 477,6 грн.

У графі \”Призначення платежу\” записано: \”Відшкодування матеріального збитку, заподіяного злочином, згідно з рішенням суду\”. Платежі проводилися з 19 квітня по 20 травня.

\”Я спілкувався з Філіпчуком, коли він був міністром, – він не справляв враження багатої людини\”, – зазначив член депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Володимир Каплієнко.

\”Інформації в мене немає, але думаю, йому допомогли представники тієї команди, у якій він був. Хоча не можу виключати, що його родина продала майно\”, – додав він.

Як зазначає видання, Г.Філіпчук подав апеляцію на рішення суду і не виключено, що відшкодування збитку призведе до зміни вироку.

Як повідомляв УНІАН, 5 квітня Г.Філіпчука було засуджено до трьох років позбавлення волі за перевищення влади. Відповідне рішення ухвалив суддя Солом`янського районного суду Києва Володимир Мельник. “Суд визнав винним Філіпчука за частиною третьою статті 365 Кримінального кодексу України, присудивши йому три роки позбавлення волі і змінивши запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою. Він був узятий під варту в залі суду і відправлений в ізолятор\”, – повідомив адвокат екс-міністра Микола Шупеня.

Г.Філіпчук засуджений за перевищення влади і посадових повноважень під час укладення угоди з юридичною фірмою Astapov Lawyers про надання Мінприроди консультацій під час розгляду спору в міжнародних юридичних інститутах з приводу розірвання угоди, укладеної між урядом України і компанією Vanco International ltd. про розробку шельфу Чорного моря.

Джерело

peredplata