Замовниця замаху на тренера Зайця може уникнути покарання

Замовниця замаху на тренера Зайця може уникнути покаранняСудове засідання по справі замаху на головного ренера ФСК \”Буковина\” Вадима Заяця відбулося без телекамер та присутності журналістів. Як пояснили у Шевченківському районному суді Чернівців, на цьому наполіг захист підсудних.

Після засідання у ексклюзивному коментарі molbuk.ua Вадим Заяць висловив незадоволення тим, який розвиток отримала кримінальна справа. Зі слів головного тренера \”Буковини\”, тепер її кваліфікують не як \”замах на вбивство\”, а як \”завдання важких тілесних ушкоджень\”. А замовниця, з його слів, тепер взагалі може уникнути покарання.

– Раніше підозрюваним інкримінували \”важку\” 115 статтю, а тепер – легшу 85 статтю КК України. Відповідно, раніше був \”замах на вбивство\”, а тепер \”завдання важких тілесних ушкоджень\”.

Але не це найголовніше. Головне те, що людина, котра \”замовила \” злочин, зараз вільна. Я буду наполягати на притягненні цієї людини до кримінальної відповідальності. Я сказав судді, що робитиму все можливе, в рамках чинного законодавства, аби ця людина опинилася за гратами. Сьогодні на суді я давав свідчення, розповідав про те, що сталося, про матеріальні і фізичні збитки, яких мені було завдано. Сподіваюсь на те, що наш суд чесний і прийме чесне рішення.

Джерело

peredplata