На Буковині керують фізики і лірики

Цікаву закономірність примітив на Буковинському владному олімпі фізик Марко Чорний, який тепер гарує на заробітках у Польщі. За його владно-синусоїдним графіком з початку 2000-х років у Чернівецькій обласній державній адміністрації завжди при керівництві є випускники фізичного факультету. Якщо фізик не голова ОДА, то він – його перший заступник. Потім  навпаки, голова – фізик, а заступник – не фізик.

До часів Романіва (2003 рік) такої тенденції не спостерігалося. Тоді ще було відголосся комуністичних кадрів. Здебільшого, це історики та випускники вищих партійних шкіл. А також економісти.

Наприклад, Гнатишин, Романів, Шилепницький, Бауер були економістами, кандидатами економічних наук. А Філіпчук, Гасюк були істориками.

А потім прийшов фізик, доктор фізичних наук Микола Ткач. Його першим заступником став не фізик, а біолог Борис Баглей.

Після них головою ОДА стає не фізик, економіст Володимир Куліш. Його першим заступником призначають фізика Віктора Павлюка.

Потім – кардинальна зміна влади в Україні. І у 2010 році разом з Януковичем у Чернівецькій області до влади приходить фізик Михайло Папієв. Його першим заступником призначають не фізика, журналіста Георгія Галиця.

Після ганебної втечі Януковича і Папієва на посаду голови Чернівецької ОДА призначають не фізика, а психолога Романа Ванзуряка. Його заступником призначають фізика Івана Рибака.

У 2014 році Ванзуряк йде у добровільну відставку. І тоді головою ОДА стає знову фізик Олександр Фищук. Його першим заступником стає не фізик, а історик Михайло Павлюк.

У 2018 році фізика Фищука відправляють на пенсію. І в. о. голови ОДА призначають не фізика Михайла Павлюка. Серед його заступників (першого заступника немає) є два математики. Можлива руйнація всієї системи.

Тому, швидше за все, в. о. не враховується, як повноцінний голова ОДА. Таким чином ми повертаємося до керівництва Фищука. А після цього повинен би стати на посаді не фізик.

Отож, команда Зе шукає не фізика для продовження традиції керування областю фізиків-губернаторів.

Серед тих, хто не фізик, можуть стати губернаторами Валерій Чинуш, Віталій Другановський, Віталій Ткачук та Василь Гостюк. Роман Ванзуряк також зберігає шанс повернення.

Аби не було зламу системи, першим заступником повинен би стати фізик.

Шукайте фізика…

Петро Кобевко

peredplata