Юлія Тимошенко: Янукович – це звичайний кримінальний злочинець

Екс-прем\’єр-міністр України Юлія Тимошенко подякувала керівникам урядів Італії та Іспанії Маріо Монті та Маріано Рахою за підтримку, але вважає маловірогідним виконання чинним президентом України обіцянок європейській спільноті щодо припинення політичних репресій.

\”Юлія Тимошенко щиро вдячна прем’єр-міністрам Італії і Іспанії за підтримку та дії, які вони вчиняють на її підтримку, але вона дуже просила роз’яснити, що Янукович – це звичайний кримінальний злочинець, це не європейський президент. Це людина, яка звикала дурити всіх навколо, яка не буде виконувати жодних своїх зобов’язань. Це людина, яка буде продовжувати тримати в тюрмах своїх політичних опонентів з єдиною метою – утримати свою владу\”, – сказав захисник Сергій Власенко, коментуючи спільний лист, направлений керівниками урядів Італії та Іспанії Віктору Януковичу щодо позитивного розгляду касаційної скарги Юлії Тимошенко.

За його словами, екс-прем\’єр не розраховує на об’єктивність суду касаційної інстанції. \”Те, що відбулося у Вищому спеціалізованому суді на минулому засіданні 26 червня, коли в присутності уповноважених представників Європарламенту Олександра Кваснєвського та Пета Кокса, суд брутально порушивши закон, в чергове безпідставно відклав розгляд справи. Це було здійснено за прямою вказівкою Віктора Януковича з однією метою – не допустити розгляду скарги Юлії Тимошенко у Європейському суді з прав людини. Ці дії свідчать про одне: Янукович не налаштований ані виконувати свої політичні обіцянки європейським лідерам, ані відновлювати законність та демократію в Україні. Він налаштований на одне – продовжувати тримати своїх політичних опонентів в місцях ув’язнення без будь-яких для цього підстав. Для цього вони не лише затягують розгляд касаційної скарги, а продовжують висувати все нові й нові абсурдні звинувачення\”, – нагадав він.

Юлія Тимошенко також висловила подяку Президентові Польщі Броніславу Коморовському за підтримку, яку він вчора висловив їй особисто на зустрічі з представниками об’єднаної опозиції \”За Батьківщину!\” та під час обговорення внутрішньої ситуації в Україні. \”Юлія Тимошенко повністю поділяє позицію Президента Польщі щодо того, що, на жаль, через абсолютно незаконні дії влади України європерспективи країни стають все туманнішими\”, – наголосив Сергій Власенко.

Як відомо, 1 липня прем\’єр-міністр Італії Маріо Монті разом зі своїм іспанським колегою Маріано Рахоєм звернулися з листом до президента України Віктора Януковича з проханням надати дозвіл їх дипломатичним представникам у Києві відвідати незаконно ув’язнену Юлію Тимошенко. Крім того, керівники італійського та іспанського урядів висловили надію на позитивний результат судової справи Юлії Тимошенко та інших членів попереднього уряду, як того вимагає міжнародне співтовариство.

Президент Польщі Броніслав Коморовський під час зустрічі з представниками об’єднаної опозиції \”За Батьківщину!\”, яка проходила 1 липня на території Посольства Польщі в Україні, попросив передати Юлії Тимошенко слова особистої підтримки.

Про це повідомляється на офіційному сайті Тимошенко.

peredplata