На Буковині московська церква вимагає від поліції та СБУ надати їй персональні дані учасників АТО

Відколи буковинські громади почали переходити до справжньої Української Православної Церкви, очолюваної митрополитом Епіфанієм, в попи Чернівецько-Буковинській Єпархії так званої «УПЦ» наче з рейок зійшли.

То молитовні стояння за участі тітушок організовують, то пробують майно із церков вивозити, то Зеленському скаржаться на обласну адміністрацію. Одне слово – роблять все, щоб головний московський піп Кіріл не втратив на Буковині жодного приходу. А оскільки таке завдання Онуфрій з Мелетієм відверто провалюють, то нерви починають здавати і промосковським попам дедалі важче вдається тримати себе, як кажуть юристи, в правовому полі.

Та зрештою Господь із тим правовим полем, бо почали промосковські попи виходити поза рамки здорового глузду і моралі. Докотилися вже до того, що учасників АТО називають «бойовиками» і хочуть розслідувати чи українські герої не пов’язані із «бойовиками на непідконтрольних територіях ДНР, ЛНР».

Вчора 6 червня 2019 року на офіційній сторінці «Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ» з’явилося звернення, в якому московські попи вимагають (!!!) від обласної поліції та СБУ встановити особи нібито бойовиків (насправді учасників АТО – «ред»), які допомагали місцевій громаді канонічної Православної церкви України боронити в Товтрах храм від посягань московських попів.

«Ну і що? Ну були там учасники АТО. Ну нехай правоохоронці передадуть в єпархію їхні дані. Що в цьому страшного? Адже АТОвці облич своїх за масками не приховували, фотографуватися не відмовлялися», – може сказати той, хто щиро вірить в те, що так звана «УПЦ» не має московського коріння.

«А отутечки вам зась і дірку від бублика, а не імена українських вояків», – скажемо ми. Бо добре знаємо як в Росії полюють на українських захисників. Ми знаємо, що коли учасник АТО з якогось дива перетне кордон з оскаженілою Московією, то ризикує одразу стати «терористом», «вбивцею-найманцем» та, у кращому разі, загриміти на декілька років до буцегарні десь в Ростовській чи Костромській областях.

А тому – задаємо просте запитання: для чого насправді попи української філії гудняєвської РПЦ вимагають персональні дані учасників АТО? Невже заради простої цікавості? А де гарантія того, що імена, дати народження чи місця проживання наших героїв не опиняться в якійсь папочці феесбешного опера на Лубянці? А чи дасть хтось гарантію, що через якийсь час учасники АТО із Товтрів не будуть затримані, наприклад, у Білорусі чи Італії, бо виявиться, що російське кривосуддя шукає їх через Інтерпол за звинуваченнями у неіснуючих «преступлєніях протів народа ДНР/ЛНР»?

Дуже цікаво буде спостерігати як буковинські правоохоронці відреагують на «законні вимоги» московських попів. Чи здадуть наших героїв на поталу гундяєвським попам, чи, навпаки, стануть на їхній захист. Поживемо-побачимо, а «Час» покаже як розвиватиметься ця історія.

peredplata