Диспетчера путильського РЕМу судитимуть

Прокуратура Путильського району Чернівецької області скерувала до суду з обвинувальним висновком кримінальну справу, порушену відносно диспетчера місцевого РЕМу ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини).

Перебуваючи на чергуванні, диспетчер, отримавши від жителів с.Замогила повідомлення про пошкодження поблизу школи електроопори, не вжив необхідних заходів щодо її відключення від електроструму. В результаті такої легковажності був смертельно травмований електрострумом місцевий житель.

– На жаль, деякі посадові особи не дотримуються вимог законодавства про охорону праці,- резюмує начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Чернівецької області Євген ІСАР. – Зокрема, що стосується правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві. Тому органами прокуратури Буковини нині проводяться перевірки з даного приводу. За їх результатами будуть вживатися заходи, спрямовані як на усунення виявлених порушень, так і притягнення винних осіб до передбаченої чинним законодавством відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata