Ілля Павлюк і його буковинська Зе Команда

Буковина за своїм географічним розташуванням та етнічним складом нагадує нам всю Україну у мініатюрі. Тільки кількість румунів і молдован тут пропорційна кількості росіян в усій державі. Тож на прикладі нашого  краю дуже легко спрогнозувати, що і як відбувається в Україні. Зокрема, на виборах.

Ось обирали люди Зеленського президентом, а не знали, хто за ним стоїть і як ведеться кампанія. І з’ясовується, що був якийсь тіньовий штаб, де ключову роль відіграв наш земляк з села Горішні Ширівці, Заставнівського району Ілля Павлюк. Про нього перед виборами писали різні сайти і «Наші гроші з Денисом Бігусом».

За Януковича Павлюк «засвітився» помічником нардепа-регіонала з комуністів Ігоря Калетника. Активно працював тоді, коли цей комуніст очолював митну службу України. Його навіть називали «королем контрабанди» у західному регіоні. Бо міг все і скрізь «рішити».

У Зе-команді Павлюка не афішували зумисне, хоча він відіграв  одну із основних ролей у виборах президента. Зокрема, фінансування кампаній. Він не публічний, тому в соцмережах дуже мало інформації. Є тільки те, що Павлюк засновник 5 компаній: «Буковина-спортсервіс», сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Тарасовецька птахофабрика», садівниче товариство «Садівник агропром» та «Калина-траст». Раніше просочилася інформація про його стосунки до марки і компанії «Свіженька».

До перемоги Зеленського Ілля Павлюк доклав чимало зусиль і коштів. Тому за це йому треба було «подякувати». А він не публічний, то яким чином це зробити?

У штабі, напевне, вирішили: раз не можна подякувати посадами, мандатами особисто, то нехай розставляє своїх людей. На відкуп Павлюку поки що віддається Чернівецька область.

Мажоритарники Буковини від Зе Команди та Іллі Павлюка. Хто вони?

З надійних і правдивих джерел, яким довіряє газета «Час», стало відомо, що від партії «Слуга народу» на Буковині вже визначено трьох мажоритарних кандидатів у народні депутати.

Команда Зе у нашому краю цілковито підпорядкована члену центрального штабу партії Іллі Миколайовичу Павлюку. Тож він (чи навіть не одноосібно) визначав кандидатів у народні депутати. Наразі нам достеменно відомі три особи. Це – Олена Георгіївна Лис, вчителька початкових класів Чернівецької гімназії № 2. Вона йтиме на вибори кандидаткою по 201 виборчому округу м. Чернівці.

По 202 в. о. (Сторожинецький, Путильський, Вижницький і Кіцманський райони) висунуто Михайла Мангера, водія маршрутного автобуса.

По 203 в. о. (Новоселицький, Глибоцький, Герцаївський та частина Сторожинецького р-ну) здобувати мандат від Зе Команди йтиме спортивний кореспондент Георгій Мазурашу.

Чим відомі названі кандидати?

Окрім Георгія Мазурашу – це не є публічні люди. Вони не були помічені ні на майданах, ні у партіях, ні у рухах, ні у волонтерах, ні на війні. Одна обставина їх об’єднує це – Ілля Павлюк.

Ось, наприклад, Олена Лис. Нібито вчителька, скромна, непримітна, не висувалася, не брала участі… і т. д. Але у неї є чоловік Лис Ігор Зіновійович 1969 р. н. Він засновник ТОВ «Непентес ЛТД». А ще ТОВ має якесь відношення до ТОВ «Буковина-Спортсервіс», де засновник – член ЦК партії «Слуга народу» Ілля Миколайович Павлюк.

Далі кандидат у народні депутати Михайло Мангер – водій. Нібито людина робоча, з народу. А насправді у 2000-х роках працював брокером на фірмі Іллі Павлюка. Навіть наш колега Георгій Мазурашу також має дотичність до Павлюка. Щоправда, на відміну від інших, він не прямо таки з ним, а через родича митного брокера, який також працював на фірмах Іллі Павлюка у 2000-х роках.

Залишився недоторканим ще округ Максима Бурбака, № 204 (Сокирянський, Кельменецький, Хотинський і Заставнівський райони). Там також Ілля Павлюк пропонував свою людину. Якогось юриста, прізвище котрого починається на літеру «Б». І вже мав би цей «Б» балотуватися. Але з’ясувалося, що він з Бурбаком колись навчався в ЧНУ. Навіть дружбу водили. Тож не хоче «Б» псувати Максиму подальшу політично-депутатську кар’єру.

Не знаємо, як буде далі, але Павлюк навряд чи поступиться округом для Максима Бурбака. Напевне, таки знайде іншу кандидатуру, яка може стати народним депутатом.

P.S. Як засвідчують соціологічні прогнози, на виборчих округах Буковини партія «Слуга народу» набирає дуже багато голосів. Якщо вибори відбудуться, то за людей Зеленського-Павлюка і партію «Слуга народу» голосуватимуть не менше 50% виборців.

А у в.о. № 203 – майже 70%. Тож всі кандидати від «Слуги народу», від Іллі Павлюка мають реальні шанси стати депутатами.

А як буде насправді, ЧАС покаже.

peredplata