Про Георге Флутора, Артема Мунтяна та Віталія Другановського

У Чернівцях побував голова Сучавської повітової ради Румунії Георге Флутор.
Він побував на урочистому відкритті амбулаторії села Опришени Глибоцького району. Сфотографувався з кандидатом у народні депутати України Артуром Мунтяном.
Потім Георге Флутор відбув на круглий стіл з представниками бізнес-еліти Чернівецької області. Там обговорив питання розвитку двосторонніх контактів українських та румунських підприємців і підприємств агропромислового комплексу та туризму.
 
 
І знову фотографувався з батьком кандидата у народні депутати Артура Мунтяна Іваном Миколайовичем. Також до фотографії ставав голова обласного осередку партії “Слуга народу” Віталій Другановський. Коли посередині ставав Флутор, а по боках голова обласної ради Іван Мунтян та Віталій Другановськимй, виходило ніби фотографія з офіційної зустрічі румунського гостя з очільниками Чернівецької області – головою обласної ради та головою Чернівецької ОДА.
Отакої.
На брифінгу Георге Флутор сказав, що Румунія для України зараз стала не тільки добрим сусідом, а й добрим надійним другом.
Це добре.
 
Але Георге Флутор не відповів на моє запитання: “Чи можливо таке, щоби серед депутатів румунського парламенту, Сучавської повітової ради чи інших рад були обрані громадяни України?”
 
Він сказав, що тема і мета його візиту не має до цього питання ніякого відношення. І він не хоче аби його відповідь хтось використав у своїх інтересах на виборах в Україні.
Я висловив надію, що ми ще зустрінемося і отримаємо відповідь на чітко поставлене питання.
На це вже у дружній розмові голова повітової ради пан Флутор сказав: “Ваша робота розставляти мені інформаційні пастки. А моя їх “обминати”.
P.S. Питання, яке я задавав голові повітової ради Сучави (Румунія) виникло у зв’язку з тим, що зараз на виборах до парламенту України зареєструвалися кандидатами кілька громадян Румунії (це ті, хто має окрім українського ще й румунський паспорт).
Петро КОБЕВКО

peredplata