Міграційна служба Буковини виявила румунських нелегалів-однофамільців біля державного кордону

Міграційна служба Буковини виявила румунських нелегалів-однофамільців біля державного кордону Шістьох громадян Румунії затримали неподалік державного кордону у с. Чудей Сторожинецького району працівники відділу міліції міграційного контролю УМВС України в Чернівецькій області.

Як пояснили правоохоронцям горе-заробітчани, на територію України вони прибули поза пунктом пропуску «Порубне» для тимчасових заробітків. Натомість нелегалам довелося зайве витрачатися – рішенням Сторожинецького районного суду згідно ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні та транзитного проїзду через територію України») чоловіків притягнуто до адміністративної відповідальності та з кожного стягнуто на користь української скарбниці штраф в розмірі 510 грн. Окрім того готується рішення про примусове видворення вказаних іноземців за межі країни.

Нагадаємо, що аналогічне рішення із забороною в’їзду на територію України терміном на три роки в червні було прийнято стосовно восьми громадян Румунії, які нелегально працювали на приватному будівництві в с. Горбово Герцаївського району. Збіг чи ні, але всі восьмеро мають однакове прізвище – таке ж, як і в шістьох щойно затриманих. Чи є вказані особи один одному родичами або ж просто однофамільцями, наразі невідомо.

Загалом від початку року працівники відділу міліції міграційного контролю УМВС України в Чернівецькій області затримали 4 групи нелегальних мігрантів, в складі яких перебувало 20 осіб.

Про це повідомляє управління Державної міграційної служби України в Чернівецькій області.

Світлина надана прес-службою УМВС в Чернівецькій області.

peredplata