Як прозвітували про свою роботу депутати Чернівецької  міської ради

Обираючи того чи іншого кандидата, ми щиро віримо в його роботу на благо рідного міста. Та як перевірити, чи очікування справдились? У поміч громаді – звітування обранців, затверджене Законом України «Про статус місцевих депутатів». Зокрема у статті 16 чітко прописано, що депутати зобов’язані здійснювати дану процедуру не рідше 1 разу на рік або негайно на вимогу виборців й висвітлити результати обговорення у засобах масової інформації. І все це за рахунок наших із Вами коштів – із державного бюджету!

 

Якою ж є ситуація у Чернівцях? Протягом травня-червня Всеукраїнське громадське об’єднання «Інститут «Республіка» аналізувало результати діяльності депутатів міської ради: із 42 обранців тільки двоє подали звіти про свою роботу у 2018 році й розмістили їх у вільному доступі на офіційному сайті мерії. Це – Петришин Ярослав Іванович з «Народного контролю» та Сєхов Володимир Євгенійович з «Солідарності». Разом вони прийняли більше 500 громадян й найчастіше вирішували проблеми своїх округів, пов’язані із ремонтом доріг, будинків, інженерних споруд, облаштуванням зупинок, дитячих майданчиків і т. д. До слова, ці ж двоє депутатів – єдині, хто прозвітували за 2017-ий рік.

 

А що ж решта? На сайті міської ради у розділі «Графік проведення звітів» зазначалось, що 9 обранців презентували результати своєї діяльності перед громадою наживо, однак ми не маємо змоги перевірити ці відомості, адже вони жодним чином не представлені у ЗМІ. Про інших 31 депутата взагалі вже давно нічого не чути.

 

Чи не здається чернівчанам, що така ситуація із звітуванням депутатів у місті – дзеркальне відображення їх роботи? Наступного року вибори, тож ВГО «Інститут «Республіка» закликає мешканців Буковини підходити до даного процесу відповідальніше й цікавитись діяльністю обранця зі свого округу!

 

Примітка. Проект «Активна Громада: право вибору» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (НДІ) за фінансової допомоги американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

 

peredplata