У Державному архіві Чернівецької області стартувала програма з оцифрування документів

У Державному архіві Чернівецької області стартувала програма з оцифрування документів. Вона передбачає копіювання понад 30 тисяч одиниць зберігання обсягом близько 1,5 млн аркушів.
 «Спочатку передбачається створення цифрових копій на метричні книги різних конфесій, документи примарій, закладів освіти, книги Чернівецького міського магістрату по перепису населення, справи Губернаторства провінції Буковини та Секретаріату Міністерства внутрішніх справ, фонди особового походження», – йдеться у повідомленні.
 
Документи оцифровують у рамках співробітництва центральних та обласних державних архівів з корпорацією FamilySearch International (США).
 
✔️ Довідково
2 червня 2020 року Голова Укрдержархіву Анатолій Хромов підписав Меморандум про співробітництво між Державною архівною службою України та корпорацією FamilySearch International (США). Його мета – оцифрувати документи Національного архівного фонду України генеалогічного характеру та створити фонд користування на такі документи. Державний архів Чернівецької області підписав договір про співробітництво з корпорацією 11 травня 2021 року.
 
 
 
 
 

peredplata