Остап Семерак в Чернівцях заявив, що на представників нинішньої влади накладуть персональні санкції

Остап Семерак в Чернівцях заявив, що на представників нинішньої влади накладуть персональні санкціїПро це зокрема сьогодні повідомив під час свого робочого візиту на Буковину народний депутат від БЮТу Остап Семерак. Він наголосив, що наразі в США розробляють законопроект, за яким, за певними критеріями, проти посадовців не тільки з Росії, а й з України, можна буде вводити персональні санкції. Вже протягом липня Конгрес США має ухвалити такий закон.

Тому багато представників нинішньої влади дуже бояться тих персональних санкцій. Адже вони загрожують не тільки невидачею візи, а й торкаються фінансових активів посадовця, членів його сім\’ї, їх бізнесу та бізнесових партнерів. І якщо якийсь посадовець захоче через свої фірми в Европі переводити (\”відмивати\”) кошти в доларах, то вони не пройдуть, а будуть зупинені США. Бо всі операції, що проходять в доларах ідуть через кореспондентські рахунки в США.

Також, як заявив пан Семерак, Конгрес готує й звернення до української влади, адже корупція в Україні дедалі сильніше вкорінюється. Так, за останніми даними, Україна входить в тридцяку найбільш корумпованих держав світу.

А застосування персональних санкцій Америкою до українських посадовців потягне за собою такі самі санкції й з боку країн ЄС.

Також депутати-опозиціонери написали відкритого листа до Януковича щодо розгулу корупції в Україні.

Та депутат від цього звернення багато не очікую. Хоча президент очолює антикорупційний комітет.

– Людина очолює корупцію і очолює комітет по боротьбі з корупцією. То чого від неї очікувати?, – зауважив Остап Семерак.

Світлина з сайту верховної ради України

peredplata