153 депутати місцевих рад Буковини прийняли на Форумі резолюцію щодо мовного закону

153 депутати місцевих рад Буковини прийняли на Форумі резолюцію щодо мовного закону20 липня в Чернівцях відбувся форум місцевих депутатів з усієї Буковини. В залі Лялькового театру зібрались представники місцевого самоврядування (депутатів усіх рівнів, сільських, селищних, міських голів) для обговорення політичної кризи в Україні, спричиненої спробою знищення української мови. На Форум за даними реєстрації прибуло 153 депутати чи не з усіх районів області.

Вони одноголосно прийняли звернення до президента, голови верховної ради щодо антиукраїнського та антидержавного мовного законопроекту і закликали депутатів обговорити це питання на сесіях місцевих рад з прийняттям відповідних резолюцій. Також в резолюції Форуму є заклик до гуртування депутатів для боротьби проти антиукраїнського режиму.

Головував на зібранні депутатів очільник обласного осередку \”Батьківщина\” Іван Мунтян, який закликав присутніх до обговорення політичної ситуації в країні та засудив прийняття закону про мови.

153 депутати місцевих рад Буковини прийняли на Форумі резолюцію щодо мовного закону

Про \”прийшлих\” регіоналів говорив голова фракції \”Фронт Змін\” в обласній раді, депутат Максим Бурбак. Він наголосив, що Форум повинен вимагати від голови ОДА та голови облради оприлюднення своєї особистої позиції щодо прийняття мовного законопроекту.

А свободівець Назар Горук сказав, що в залі Лялькового театру зібралось ядро буковинської громади, яке буде творити майбутнє країни. Він зауважив, що наразі ні в якому разі не можна віддавати округи владі, висуваючи наперед слабших кандидатів від об\’єднаної опозиції, що потрібно вже почати формувати страйкові комітети в регіоні, коли у випадку фальшування виборів доведеться відстоювати голоси, що потрібно вже формувати й кадровий резерв, з яким опозиція має прийти до влади для роботи у виконавчих органах влади.

Про небезпеку \”тушкованих\” кандидатів від опозиції говорив і Петро Кобевко. Він зауважив, що наразі на Буковині від влади йде не партія регіонів, а есдеки, які підконтрольні Медведчуку, а отже Росії. І вони шукають домовленостей, аби \”свої\” кандидати перемогли. А тому не треба допустити, аби по округам балотувалися слабкі кандидати від опозиції та ще й з темним минулим.

peredplata