Більшість українців не хочуть відокремлення Галичини

Більшість українців не хочуть відокремлення ГаличиниАбсолютна більшість українців не підтримують ані відокремлення від України Галичини (84%), ані Криму (90%) чи Донбасу (90%).
Про це свідчать результати останнього дослідження Соціологічної групи \”Рейтинг\”, яке проводилося у серпні.

Підтримують відокремлення Галичини лише 5%, при цьому менше 1% на Заході, але понад 10% – на Донбасі та Півдні.

Відокремлення Криму підтримують лише 3%, при цьому менше 1% на Заході, 4% – на Донбасі і водночас кожний десятий – на Півдні.

Підтримують відокремлення Донбасу лише 2%, при цьому близько 2% на Заході і водночас 8% – на самому Донбасі.

\”Таким чином, складається ситуація, коли мешканці самої Галичини своє гіпотетичне відокремлення від України категорично не підтримують, проте це частково підтримують на Донбасі і Півдні, в першу чергу, прихильники КПУ, менше – Партії регіонів\”, – відзначають автори дослідження.

Мешканці Заходу, Центру, Півночі та Сходу країни не підтримують відокремлення жодних територій, але в Криму є певна підтримка відокремлення своє території від України, так само як і на Донбасі своєї.

Проте, такі настрої далеко не домінують, абсолютна більшість наголошує на необхідності збереження територіальної цілісності всієї країни.

Більшість українців не хочуть відокремлення Галичини

Дослідження було проведено з 8 по 18 серпня 2012 р. Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів.

Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% – не більше 2%, для значень близьких до 10% – не більше 1,3%, для значень близьких до 5% – не більше 1%
Джерело

peredplata