Федорук погодився стати «тушкою»?

Федорук погодився стати «тушкою»?Екс-мер Чернівців Микола Федорук дав згоду балотуватися у народні депутати України від Об’єднаної опозиції після консультацій з близьким оточенням прем’єр-міністра Миколи Азарова та першим заступником голови Партії регіонів Володимиром Рибаком. Про це повідомляють київські джерела, близькі до центрального штабу Партії регіонів.

За словами співрозмовника, всього відбулося три зустрічі. «Це правда. Він розумів, що самого по собі його до парламенту не пустять від будь якої сили, тому заради недоторканості погодився на обговорення умов», – сказав він.

При цьому, за інформацією видання, мова йшла не про вихід Федорука з лав опозиції та перехід у провладну більшість, а ситуативне голосування при необхідності за принципові для Партії регіонів законопроекти та у разі необхідності зміни Конституції.

Нагадаємо, протягом останніх двох місяців Чернівцями поширилися чутки про те, що різні політичні сили, зокрема, «Батьківщина», «УДАР» та «Свобода» пропонували Миколі Федоруку балотуватися по мажоритарному округу №201 (м. Чернівці), але сам екс-мер не давав чіткої відповіді щодо своєї участі у виборах.

Раніше передбачалося, що округ №201 буде закріплено за «Фронтом змін», і кандидатом стане депутат міської ради Олексій Каспрук.

Чутки, що екс –мер Чернівців Микола Федорук піде на парламентські вибори по виборчому округу №201 (Чернівці) від Об’єднаної опозиції поширилися містом у вівторок-середу. Кореспондент molbuk.ua вирішив перевірити це. Сам Микола Федорук вважає, що наразі про це говорити зарано. «Я не коментую чутки. Виборча кампанія ще не почалася, – заявив Микола Федорук. – 31 липня я зможу прокоментувати це».

– Хто буде йти по кожному округу від об’єднаної опозиції буде відомо після з’їзду 31 числа, – заявив голова Чернівецької обласної організації “Фронту змін” Максим Бурбак. – Можу сказати лише, що кожен округ буде гідно представлений кандидатами від опозиції.

Більш відвертим виявився голова обласної організації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян.

– Я сьогодні привіз до Києва його документи — особову справу, фотографії тощо, – повідомив Іван Мунтян. – Остаточно говорити про це можна буде після з’їзду 31 липня. На ньому затверджуватимуть кандидатури. Сьогодні ж відбудеться засідання політради партії, де будуть погоджуватися усі подані кандидатури. А вчора в області відбулося засідання обласного бюро, де також були узгоджені ці питання.

Джерело: visti.cv.ua та molbuk.ua

peredplata