Литвин підписав мовний закон

Литвин підписав мовний законГолова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав закон про засади державної мовної політики, що розширює застосування російської мови на регіональному рівні. Як повідомляє прес-служба парламенту України, закон уже відправлено на підпис президентові України Віктору Януковичу.
Як повідомлялося, Верховна Рада 3 липня ухвалила закон \”Про засади державної мовної політики\”, що значно розширює сферу застосування російської мови. Автори законопроекту – депутати фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко та Сергій Ківалов.

Ухвалення закону спровокувало низку протестів у країні. Зокрема, одразу ж після голосування біля Українського дому в Києві розпочалося голодування і масова акція протесту.

Голова Верховної Ради В.Литвин відмовлявся підписувати цей закон і написав заяву про відставку. Проте Верховна Рада голосувала проти відставки спікера.

Закон набуває чинності після підписання президентом. Президент України В.Янукович 7 липня доручив Кабінету Міністрів розглянути поправки до мовного закону для підготовки змін до нього. Президент також заявив, що визначиться із законопроектом після вивчення його експертами.

Про це повідомляє ТВІ з посиланням на ІНТЕРФАКС

світлина КР в Україні

peredplata