Засуджено двох чернівчан за крадіжки коштів з автоматів води

Чернівецький апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким було засуджено 22-річного та 23-річного мешканців міста Чернівців за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у сховище).

Так, упродовж грудня 2018 року – січня минулого року, у нічний час доби, обвинувачені, за попередньою змовою між собою, вчинили 9 крадіжок грошових коштів з автоматів для реалізації питної води «Долина плюс» шляхом пошкодження корпусів автоматів, спричинивши потерпілим матеріальну шкоду на загальну суму майже 8 тис.грн.

Крім того, як було встановлено під час досудового розслідування та у подальшому у ході судового розгляду, 22–річний чоловік  вчинив самостійно ще дві аналогічні крадіжки грошових коштів на загальну суму майже 1 тис.грн, а 23-річний обвинувачений – три крадіжки на загальну суму понад 2 тис.грн.

Своїми протиправними діями обвинувачені завдали потерпілим матеріальної шкоди на загальну суму понад 11 тис.грн.

Вироком Шевченківського районного суду м.Чернівці22-річному обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на  чотири роки та на підставі ст.75 КК України звільнено від відбування покарання, якщо він протягом дворічного іспитового строку не скоїть нового злочину і виконає покладені на нього судом обов’язки.

Його спільнику судпризначив покарання у виді двох років позбавлення волііз застосуванням ст.69 Кримінального кодексу України. Однак, не погодившись з таким рішення суду та вважаючи його надто суворим, чоловік вирок судуоскаржив.

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду прийшла до висновку, що покарання у виді двох років позбавлення волі буде необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого і попередження вчинення ним нових злочинів, та не знайшов підстав для пом`якшення визначеної районним судом міри покарання.

 

Чернівецька місцева прокуратур.

peredplata