Хабарники гнізда Каспрукового

На Буковині потеплішало. Зійшли сніги. З’явилися перші проліски. І ми побачили, хто і де крав…

Найбільше крали у міській та обласній радах. У Мунтяна навіть з’явилися маски-шоу з НАБУ Хмельницького. Перерили йому й хату, і хатинку рибалки, і кабінет. Навіть у криницю лізли. Ось чи знайшли щось?.. А це ще буде видно. Бо у нас тільки погода весняна. А пора ж бо зимова. Коли справжня весна прийде, тоді й саджати будуть. Тепер ґрунт готують.

Оце днями у Чернівецькій міській раді СБУ викрила цілий синдикат, який роками привласнює бюджетні гроші.

Це була ніби протиправна схема, організована працівниками ЖКГ і управлінням соціального захисту населення (керівники цих підрозділів Володимир Бешлей та Людмила Березовська і її заступник Валентина Гаєвська).

Були СБУшники й у головного транспортника-перевізника Ігоря Кожулянка. Та не застали його на роботі. Бо саме того дня він був на лікарняному. З огляду на те, що Кожулянко у цій структурі працює з часів пізнього Брежнєва і досі, він добре знайомий з будь-якими схемами руху пасажирського транспорту у Черінвцях. У зв’язку з тим, що він не впійманий та й на лікарняному, відповідати тепер буде Володимир Бешлей. Він давно вже повинен би відповісти за все, що коїться у ЖКГ. Навіть рік тому Каспрук під час повернення на посаду натякнув, що нехай Бешлей «працює» до того часу, поки його не впіймають.

А що ж то СБУ тепер накопало?

Кажуть, що є схема, яку організували працівники ЖКГ, транспортники-перевізники та КП «Інфоцентр». Ці зловмисники протягом 2016-2019 років вносили неправдиві дані про рейси і пільговиків. Їхні звіти подавалися у пропорції 2:1. Тобто писали, що перевезли за певний проміжок часу 100 пільговиків, а насправді їх було 50. Таким чином мали прибуток на рівній дорозі – 100 відсотків грошей з бюджету.

За три роки було привласнено 5 млн грн з бюджету.

Вже проведені обшуки у 5 фігурантів справи. Вилучені необхідні документи, які доводять, що гроші вкрадені, а оборудки і схеми – незаконні.

Кримінальне провадження порушено за ст. 191 ч. 3 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Ця стаття передбачає кару і обмеження волі строком від 3 до 8 років з позбавленням обіймати посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо буде доведено, ця група організованих злочинних осіб Чернівецької міської ради вчинила дії в особливо великих розмірах, то сидітимуть вони по тюрмах строком від 7 до 12 років.

То зараз будуть розслідувати слідчі поліції. Від їхньої компетентності та порядності залежатимуть результати цього резонансного факту, який стався у міській раді. Бо чернівчани схвильовані. Вони ніяк не можуть второпати: стільки затримань, стільки хабарів у міськраді, а жодного покарання. Виходить, що правоохоронці некомпетентні. Або продажні.

Пам’ятаєте, раніше застукали заступника міського голови Середюка, який прямим текстом вимагав у підприємця щомісячний орендний хабар у великих розмірах. Цей підприємець  записав вимогу на диктофон, прокрутив записи на сесії міської ради, оприлюднив їх, Середюка у кайданках вивезли до Києва. Там трохи протримали і відпустили. Досі чоловік, який вимагав  хабар, керує у міськраді.

Згодом за руку впіймали хабарника від освіти. Питання про його відставку розглядали на сесії. Досів чоловік керує освітою у Чернівцях, а його дружина – «партією чернівчан».

Хіба приємно чернівчанам записуватись у таку партію?!.

Це тільки маленька дрібка тих фактів, які стали публічними. А скільки їх залишається прихованих. А ще більше – не впійманих.

Зрештою повинен бути хоч один справедливий вирок у цьому місті, над яким роками знущаються владці й чиновники.

І містян грабують роками хабарники та глитаї. 

Якщо тепер когось з них посадять, то навіть не будемо за ними шкодувати.

Бо вже все це набридло!

Бо вже  вся нечисть хабарна поперек горла всім нам стала!

Петро Кобевко

peredplata