Папієв вкотре заговорив про чесні вибори

Папієв вкотре заговорив про чесні вибориГолова Чернівецької ОДА Михайло Папієв після того, як відкрито агітував за кандидатів від партії регіонів та залякував мешканців сіл, знову заговорив про рівність у виборчому процесі, чесність та прозорість. Зокрема, у звернення, розміщеному на офіційному сайті Чернівецької ОДА від Михайла Папієва до краян та учасників виборчого процесу він каже про наступне: \”Переконаний: вести в області нечесну передвиборчу кампанію – не до лиця політичним партіям і претендентам на високий статус народного обранця. Вважаю, що не личить учасникам виборчого процесу вносити розбрат в буковинське суспільство, використовувати «чорні» технології, обливати брудом один одного і виливати цей бруд на земляків\”.

Подаємо весь текст звернення:

Дорогі краяни!

Шановні учасники виборчого процесу!

Парламентська передвиборча кампанія вступила в активну фазу. Центрвиборчком зареєстрував кандидатів у народні депутати по загальнонаціональному і одномандатних виборчих округах. Ми обиратимемо депутатів українського парламенту за пропорційно-мажоритарною системою.
Маємо розуміти, що від результатів виборів нового складу Верховної ради України – законодавчого органу держави – залежатиме подальший поступ країни, її оновлення і модернізація, інтеграція в Європейський Союз, зрештою – імідж України у світі.

Впевнений, що на Буковині, яка має давні європейські традиції, парламентські вибори відбудуться згідно з міжнародними стандартами. А виборчий процес базуватиметься на принципах змагальності, засадах «Кодексу належної практики у виборчих справах» Венеціанської комісії.

Створення належних та рівних умов ведення політичної боротьби буде запорукою конкурентності виборчої кампанії, а результати виборів відповідатимуть волевиявленню громадян.

Маю впевненість, що в Чернівецькій області завдяки нашим спільним зусиллям вибори до Верховної Ради України пройдуть демократично, прозоро і чесно.
Вважаю, що під час перегонів за мандат народного депутата політичні сили, кандидати в парламентарі по одномандатних округах мають проявити притаманні краю взаємоповагу і європейськість.

Переконаний: вести в області нечесну передвиборчу кампанію – не до лиця політичним партіям і претендентам на високий статус народного обранця. Вважаю, що не личить учасникам виборчого процесу вносити розбрат в буковинське суспільство, використовувати «чорні» технології, обливати брудом один одного і виливати цей бруд на земляків – Буковина і буковинці заслуговують на повагу і конструктивний діалог, зацікавлену і відверту розмову про своє майбутнє.

Вірю, що мешканці краю, які вирізняються своїм менталітетом, толерантністю у взаєминах, почуттям відповідальності і мудрістю контролюватимуть хід виборчої кампанії і запобігатимуть ймовірним порушенням чинного законодавства.

Маю надію, що інститути громадянського суспільства, засоби масової інформації області як вільні неангажовані недержавні структури будуть об”єктивними в своїх оцінках виборчого процесу, візьмуть під контроль хід передвиборчої кампанії в регіоні і сприятимуть її прозорості.

Зі свого боку, як керівник крайової виконавчої влади, я забезпечу в області у рамках чинного законодавства і згідно з компетенцією необхідні умови для проведення парламентських виборів і вільного волевиявлення жителів регіону в день голосування.

Памятаймо: життя продовжується і після виборів, і нам спільно творити успішне майбутнє нашого краю. Важливо, щоб на парламентських виборах перемогу здобула Буковина – край, де варто жити!

Про те, ж як власне сам голова ОДА \”дотримується\” всього того, про що говорить, Ви мали змогу читати на шпальтах \”Часу\” і у нас на сайті.
Світлина з сайту ОДА.

peredplata