Кав`ярні, перукарні та ательє: що закриється у Чернівцях (ПЕРЕЛІК)

В місті посилили обмежувальні заходи через коронавірус. За рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, які 16 березня  провів міський голова Олексій Каспрук, 16 березня з 18:00 на території м.Чернівці вводяться наступні обмеження :

– Зачиняються усі заклади громадського харчування: ресторани, бари та кафе, їдальні тощо.

Доступними залишаються послуги онлайн-замовлення та доставки їжі;

– Припиняють роботу СПА-салони, салони краси, сауни, лазні, косметологічні та масажні кабінети, перукарні, тату-салони, комп’ютерні клуби, ательє, майстерні по ремонту одягу, взуття, техніки та інші побутові заклади;

– У звичайному режимі працюватимуть АЗС, банки та банкомати, пошта. Банківським установам, аптекам, закладам поштового зв’язку, АЗС, СТО та закладам торгівлі продовольчої групи товарів рекомендовано:

– посилити проведення дезінфекційних заходів, проводити щогодинне вологе прибирання та облаштувати пункти гігієни рук шляхом встановлення диспансерів (дозатори) з антисептиком для рук.

– запровадити пропускний режим з метою недопущення скупчення людей у торгових залах та на касах (з розрахунку 20 м. кв. торгової площі на людину).

– забезпечити дотримання безпечної відстані (1,5-2 м.) між клієнтами, які стоять в черзі в закладах та при вході до них, в яких рекомендовано посилити заходи поточної дезінфекції. Керівникам аптек, АЗС та закладам торгівлі продовольчої групи товарів рекомендовано використовувати безготівкові розрахунки, запроваджувати дистанційну торгівлю з доставкою товарів клієнту.

Управлінню освіти міської ради доручило класним керівникам загальноосвітніх закладів дистанційно проводити роз’яснювальну роботу з батьками та учнями про їх поводження та обмеження під час карантинних заходів.

Про зміни в організації  роботи громадського транспорту буде повідомлено додатково. Громадянам рекомендують тимчасово відмовитися від  користування громадським транспортом без нагальної потреби. 

Керівникам усіх підприємств та організацій різних форм власності рекомендовано забезпечити необхідні умови для переведення своїх працівників у режим віддаленої роботи, запровадити профілактичне спостереження для працівників, які недавно відвідували інші країни, в яких є епідемія корона вірусу.

Людей похилого віку закликають утриматися від  пересування містом без нагальної потреби, одиноким звертатися за допомогою з доставки продуктів і ліків до волонтерського штабу (15-80, 0502221580, 0991572143).

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/kav-yarni-perukarni-ta-atele-scho-zakrietsya-u-chernivcyah-perelik-56074?fbclid=IwAR34O0IW52dlW6xlRIIRQqvJy8AhxLugtq4ZLp49Z98Is9FgPaYwC5RspPA. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata