Що у вас на думці?

НАШ ВЛАСНИЙ КОРЕСПОНДЕНТ РОСТИСЛАВ ДЕМЧУК ПЕРЕДАЄ: 

-Та що, на думці те, що й у більшості людей світу: природня тривога у зв’язку з поширенням пошесті коронавірусу на планеті. З одного боку тішусь, що мій земляк із Чернівців, той, котрий був першим хворим пішов на покращення, одужує. З іншого боку охоплює тривога від статистики захворювань у прилеглих до України і, зокрема, до Буковини регіонах.

На сьогодні в Румунії зареєстровано 139 випадків захворювання від коронавірусу.
У Молдові — 23, у Білорусі — 27, у Словаччині — 21, в Угорщині — 32, у Росії — 98, в Україні — 4 хворих, одна людина померла. І тут мене беруть сумніви, чи це справді так?

Звісно, треба лише тішитись, що Україну обходить ця смертоносна небезпека, але… Давайте на хвильку “вмикнемо” формальну логіку.

Я спробував поглянути на ситуацію лише щодо Буковини.

У сусідній Румунії станом на п’ятницю було 95 хворих. Сьогодні вже 139 хворих на COVID — 19.

Як дослідили інфекція поширилась з міжнароднких аеропортів Ясі (біля Бухаресту) і Сучава (30 км. від Чернівців). Сучава сусідить з Буковиною. Заробітчани, переважно з Буковини і Галичини, з аеропорту Сучава (Suceava Salcea) регулярно, ще минулого тижня курсували між Сучавою та Міланом, Римом до закриття авіасполучень.

Bиглядає дивно, що в Румунії 139 хворих, а в Україні лише 4. І це при ситуації, що кордон у нас з Румунією спільний і відкритий.

Невже правда в тому, як кажуть “злі язики”? Мовляв, нема тестів — нема хворих.

Світлина від Rostyslav Demchuk.
 
 
 

peredplata