Попеску, Папієв і Бауер розпочали Другу румунізацію Буковини

Попеску, Папієв і Бауер розпочали Другу румунізацію БуковиниПерша румунізація Буковини була 1918-1940рр. Тоді у всіх селах і містах заборонена українськамова, у школах тільки румунська, адміністративні органи влади тільки румунські. Регіонали починають румунізувати наш край.

Герцаївська районна рада вже прийняла рішення про імплементацію мовного закону, – Попеску

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Іван Попеску повідомив, що закон про мови забезпечує право національних меншин на використання рідної мови. Про це він заявив у четвер, 30 серпня, коментуючи імплементацію закону про засади державної мовної політики в Герцаївському районі Чернівецької області.

«Закон про мови, який вступив у дію після підписання Президентом України, уже виконується в регіонах. Наприклад, у Чернівецькій області Герцаївська районна рада вже прийняла рішення про імплементацію цього закону. Була створена робоча група для вивчення можливостей застосування норм цього закону», – цитує прес-служба Партії регіонів слова політика.

За словами Івана Попеску, у кожному з населених пунктів району є школа з румунською мовою навчання. А в україномовній школі просто потрібно буде ввести румунську мову як окремий предмет. «Таким чином, на рівні освіти ніяких додаткових ресурсів для виконання закону про мови не буде потрібно», – підкреслив він.

Також депутат додав, що всі голови сільрад району знають румунську мову.

«Що стосується інших районів Чернівецької області, то там, де компактно проживає румуномовне населення, у найближчому майбутньому будуть створені робочі групи з вивчення ситуації», – резюмував Іван Попеску.

Джерело Букньюз

Імплементація, втілення, впровадження (англ. implementation) — це застосування, або виконання плану, ідеї, моделі, проекту, специфікації, стандарту, алгоритму або політики.

peredplata