Опозиція судить Михайлішина

Опозиція судить МихайлішинаПредставники опозиції влучною відповіддю на запитання загнали представника влади в глухий кут: посадовці на виборах мають агітувати у відпустці, а не використовувати адмінресурс

Учора уповноважена особа політичної партії ВО «Батьківщина» Олексій Каспрук відповідно до закону отримав оригінал постанови засідання окружної виборчої комісії по одномандатному виборчому округу №201 за своєю скаргою.

У Постанові №3 від 29 серпня 2012 року «Про розгляд скарги» чітко зазначено, що комісія постановляє:
«1. Визнати дії суб’єкта оскарження, Михайлішина В.М. такими, що не відповідають вимогам законодавства України про вибори народних депутатів.
2. Зобов’язати кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №201 Михайлішина В.М. утриматися від використання об’єктів та ресурсів Чернівецької міської ради у своїй передвибочій агітації».

Як повідомлялося раніше, у скарзі серед задокументованих уповноваженою особою від ВО «Батьківщина» О.Каспруком порушень, які чинить кандидат в народні депутати В.Михайлішин, зазначалися: незаконне використання соціальних рекламних площин Чернівецької міськради для розміщення зображення кандидата в депутати Михайлішина (всупереч ч. 7 та ч.21 ст. 74, а також ч.6 ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України»); використання об’єктів та ресурсів за місцем роботи в органах місцевого самоврядування (комунальної газети «Чернівці») і агітація з наданням виборцям безоплатно послуг, товарів тощо (видача соціальних проїзних) (ч.21 ст. 24 та п.13 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»); використання приміщень міської ради для проведення агітаційних заходів.

Присутній на першому засіданні комісії кандидат в народні депутати від Партії регіонів Матвій Куцак намагався захистити колегу-кандидата Віталія Михайлішина, використовуючи аргумент: «То що йому – сховатися?». На що цілком резонно відповіла, отримавши право висловитися, довірена особа кандидата від Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина» Аліна Круглецька: «То нехай іде у відпустку, як порядна людина». На це не знайшлося аргументів ні у представника партії влади, ні у ОВК.

Нагадаємо, колега Михайлішина, секретар Донецької міськради М.Левченко, який балотується по одному з одномандатних округів, подав у відставку понад місяць тому. Очевидно, що саме мізерні шанси перемогти на окрузі у боротьбі з єдиним кандидатом від Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина» Миколою Федоруком спонукають чернівецького секретаря міськради вдаватися до порушень виборчого законодавства. Попри прийняту постанову ОВК-201, свіжі газети рясніють рекламними привітаннями Віталія Михайлішина з його усміхненим зображенням, але без позначки про політичну рекламу.

Прес-центр регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина»

peredplata