Президентські вибори можуть відбутися раніше 2015 року

Президентські вибори можуть відбутися раніше 2015 рокуПарламентські вибори 2012 року – це можливість повернути Україну на демократичний шлях розвитку. Про це заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк

«У тому випадку, якщо в нас буде 226 голосів в новій Верховній Раді України, президентські вибори відбудуться набагато швидше за 2015 рік. Тому що один із законів, який новий український парламент повинен ухвалити – це закон України про порядок імпічменту президента», – підкреслив він.

Він підкреслив, що Об’єднана опозиція планує створити у новому парламенті Тимчасову спеціальну комісію з питання імпічменту президента Януковича.

За його словами, основою для діяльності цієї комісії стане судовий позов Об’єднаної опозиції проти президента Януковича. Арсеній Яценюк нагадав, що Вищий адміністративний суд України, до якого Об’єднана опозиція подала цей позов, прийняв ухвалу, в якій вимагає додатково розшифрувати, в чому полягають порушення президентом Конституції і законів України. «Ми підготували 50 сторінок розшифровки злочинів чинного президента проти української держави, розпочинаючи з підписання антиконституційного закону про пенсійну реформу, Податкового кодексу, змови проти Конституції, незаконних призначень і підписання так званого мовного закону», – підкреслив він.

«Два з половиною роки президенства Януковича вже вистачає. Але він сам не піде, тому треба допомогти», – додав Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на зауваження журналіста, що з таким адміністративним ресурсом, як у чинного президента, його нелегко буде усунути від влади, Арсеній Яценюк наголосив: «Так само думали Муаммар Каддафі, Хосні Мубарак і Бен Алі. що вони мають владу, гроші, танки, міліцію, прокуратуру. Але не сталося так, як гадалося».

Арсеній Яценюк також наголосив, що Об’єднана опозиція наполягає на ухваленні закону про опозицію. «Цей закон треба прийняти спеціально для Партії регіонів, тому що після 29 жовтня, вона повинна перейти в опозицію», – додав він.

«Ми будемо боротися. Ми будемо боротися за права України і українців. Влада не від грошей і не від міліції. Влада – від народу України», – наголосив Арсеній Яценюк.

peredplata