За погрози Папієву депутата засудили до 2 років позбавлення волі

За погрози Папієву депутата засудили до 2 років позбавлення воліПершотравневий районний суд м.Чернівців підтримав позицію прокуратури і засудив до 2р. 3місяців позбавлення волі 50-річного жителя обласного центру Я., якому інкримінувалося вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст.350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов’язок) КК України.

Депутат однієї з районних рад у серпні минулого року, діючи умисно, з метою перешкоджання нормального функціонування органу місцевого самоврядування, припинення діяльності голови однієї з районних рад і зміни характеру його діяльності на свою користь, неодноразово особисто зявлявся у приміщенні ради та телефонував голові й погрожував йому вбивством, фізичною розправою, висловлював погрози підірвати його помешкання.

Також у серпні 2011 року пенсіонер погрожував вбивством і голові Чернівецької ОДА та влаштувати вибух у його помешканні.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання депутата була виявлена та вилучена мисливська нарізна зброя, дозвіл на право зберігання і носіння якої закінчився ще 30 березня 2009 року.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

\”Час\” писав, що наприкінці серпня прокурор області Петро Коваль дав прес-конференцію. Він розповів про порушення кримінальної справи стосовно депутата Першотравневої районної ради від партії регіонів Якубовського. Його затримано і за місцем проживання здійснено обшук.

Причиною цього стали заяви голови ОДА, голови Першотравневої райради та заступника чернівецького міського голови. Ці службові особи заявляють, що їхній депутат (вони також з партії регіонів) погрожує їм вбивством та пошкодженням майна.

Прокурор зачитав розшифровку однієї телефонної розмови, де підозрюваний обіцяв «позбавити життя Папієва», «розбомбити його будинок з гранатомета», «мучити і катувати його». Раніше Якубовський працював у психлікарні, де також погрожував людям (хворим і лікарям). Він ходив у солдатській касці та з ножем. Під час обшуку каску і ніж (китайський) вилучили. Також знайшли зареєстрований карабін СКС.

Прокурор вважає такі дії підозрюваного неадекватними. Тому говорить, що буде проведена психіатрична експертиза. Перед вступом до партії регіонів підполковник Якубовський служив у спецслужбах.

Чи є політичні мотиви у цьому? Напевне, є. Бо Якубовський написав заяву по вихід із партії регіонів. Є депутатом від цієї політичної сили. І погрожував він керівникам та членам партії регіонів. Щось вони колись не поділили?.. Чи що?

Але, виходячи з цих міркувань і з огляду на факти, які є в області, газета «Час» вбачає небезпечні явища у партії регіонів. А саме, неадекватну поведінку її членів та депутатів від цієї політичної сили. Недавно увесь світ жахнувся від того, як голова Заставнівської РДА, перший у списку партії регіонів на виборах до райради Михайло Бойчук катував рибалок. Його поведінка неадекватна. Тепер знову депутат від партії регіонів погрожує вбивствами і катуваннями.

Аби в області не сталося трагедії, до яких будуть причетні регіонали, слід би їх членів перевірити у лікаря. Принаймні, всіх депутатів-регіоналів.
Тільки тоді, коли ми будемо знати, що вони здорові на голову, в області буде спокій. Поки що в області тривога. Нема спокою.

peredplata