Буковинські міліціонери затримали викрадача мопеда

23 серпня до міліції надійшло повідомлення від жителя села Маршинці Новоселицького району про те, що невідомий чоловік заволодів його мототранспортом.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група райвідділу. 18-річний потерпілий розповів правоохоронцям, що близько 1-ої години ночі, коли він повертався на моторолері додому, до нього підбіг невідомий чоловік у масці та, приставивши до голови предмет схожий на зброю, наказав віддати ключі від мопеда. Наляканий хлопець виконав вимогу зловмисника. Після цього нападник на викраденому мототранспорті зник з місця пригоди.

31 серпня працівниками Новоселицького райвідділу міліції, вжитими оперативно-розшуковими заходами, за підозрою у вчиненні даного злочину було затримано 19-річного місцевого жителя.

Як пояснив затриманий, до вчинення злочину готувався заздалегідь, підготував маску та придбав пневматичний пістолет.
Юнак раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Працює охоронцем на одному з приватних підприємств Новоселицького району.
По даному факту порушена кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом.

Наразі затриманого поміщено до ізолятора тимчасового тримання, йому обрано міру запобіжного заходу – утримання під вартою. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до десяти років.

Про це повідомляє сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata