Шуфрич агітував за кандидата в нардепи, родича Папієва Артема Семенюка

Шуфрич агітував за кандидата в нардепи, родича Папієва Артема Семенюка  5 та 6 вересня у районах Чернівецької області, які відносяться до 204 виборчого округу перебував заступник голови Ради національної безпеки і оборони України та кандидат в народні депутати за № 27 в списку Партії регіонів Нестор Шуфрич. Він проводив активну агітацію за Партію регіонів та кандидата від цієї партії по 204 виборчому округу Артема Семенюка.

Як повідомляють в Чернівецькому представництві ГМ \”Опора\”, 6 вересня Нестор Шуфрич та Артем Семенюк провели агітаційні заходи в Кельменцях та в Хотині. У Кельменцях захід відбувався приблизно з 9.40 до 11.00, а кандидатів від Партії регіонів супроводжував Голова Кельменецької РДА Микола Довгань. У Хотині захід відбувався приблизно з 12.00 до 13.00, а кандидатів від Партії регіонів супроводжував Голова Хотинської РДА Юрій Юзва. Голови РДА представляли кандидатів від Партії регіонів присутнім в залі та запрошували їх до агітаційних виступів. ОПОРА подала інформаційні запити з проханням повідомити, чи перебували Голови РДА 06 вересня у відпустці.

Про зустрічі з Нестором Шуфричем та Артемом Семенюком неможливо було дізнатись з оголошень чи із повідомлень в ЗМІ. Проте, зали, де відбувались ці зустрічі, і в Кельменцях (Народний будинок народної творчості та дозвілля, адреса: смт. Кельменці, пл. Центральна, 12), і в Хотині (Будинок школяра, адреса: м. Хотин, вул. Незалежності, 42) були майже повністю заповнені переважно працівниками бюджетної сфери. Із достовірних, проте, анонімних джерел, представнику ОПОРИ стало відомо, що окремим установам бюджетної сфери був виставлений план з певної кількості їх працівників, які мали бути присутніми на цих агітаційних заходах. Також на відео зафіксовано факт, коли серед присутніх у залі в Кельменцях особа жіночої статті по списку шукала відсутнього в залі сільського голову села Комарів. Окрім цього кандидати в депутати в своїх виступах впевнено зазначали, що в залі присутні педагоги, представники органів влади та лікарі.

За словами голови Кельменецької РДА Миколи Довганя Нестор Шуфрич перебував 06 вересня в Чернівецькій області з робочим візитом. Проте, ОПОРА подала інформаційний запит до Апарату РНБОУ і отримала оперативну відповідь (оригінал в додатку), в якій зазначається наступне:

«У відповідь на Ваш запит щодо відпустки заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Шуфрича Н. І. повідомляємо, що відповідно до розпорядження Секретаря РНБО України від 8 серпня 2012 року № 366/2012-К та згідно з частиною 1 статті 76 Закону України «Про вибори народних депутатів України» Шуфрич Н. І. перебуває в неоплачуваній відпустці з 8 серпня до 26 жовтня 2012 року».

peredplata