Панчишин не порушував виборчого законодавства – підтвердило ОВК

Панчишин не порушував виборчого законодавства - підтвердило ОВК 27 серпня 2012 року на деяких регіональних Інтернет мас-медіа ресурсах було розміщено провокативну інформацію про те, що нібито кандидатом в народні депутати України по 204 виборчому окрузі Русланом Панчишиним 24 серпня 2012 року в м. Хотині, під час проведення спартакіади серед людей з обмеженими можливостями роздавалися мобільні телефони. І таким чином було порушено виборче законодавство

Проте під час перевірки проведеною окружною виборчою комісією було встановлено наступне. 24 серпня 2012 року в м. Хотині під час проведення районної спартакіади представниками «Благодійного фонду Руслана Пачишина» було вручено 3 мобільні телефони учасникам спартакіади. Кандидат в народні депутати України Руслан Панчишин теж перебував там по запрошенню інвалідів.
Так дійсно відповідно до приписів частини 13 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», кандидатам в народні депутати України забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів.
Проте ані Русланом Панчишиним особисто ані його представниками чи довіреними, уповноваженими особами не передавалися жодні подарунки чи мобільні телефони виборцям.
Мобільні телефони були надані благодійним фондом на прохання та згідно заяви голови Хотинського районного товариства інвалідів Гайсенюка В.І. написаною ще напередодні, а саме 2 липня 2012 року.
Стосовно благодійного фонду було встановлено, відповідно до матеріалів справи по скарзі наданої ОВК Руслан Панчишин не має жодного відношення до фонду, не є членом чи засновником.
Виходячи із вищевикладеного окружній виборчій комісії виборчого округу №204 стало очевидним, що норми частини 13 статті 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» не можуть застосовуватися до Руслана Панчишина як кандидата в народні депутати України.
А тому скарги та звинувачення в незаконних діях та порушеннях виборчого законодавства є надумані, необґрунтовані, безпідставні та підлягають відхиленню. Так резюмували свою постанову №5 шістнадцять із сімнадцяти присутніх членів ОВК на своєму засіданні котре відбулося 5 вересня в м. Хотині.
.

Голова виборчого штабу кандидата
в народні депутати України по 204 мажоритарному
виборчому окрузі Руслана Панчишина О. Крикливець

peredplata