Реакція на український вибір у Німеччині: журналіст назвав побоювання

Ангела Меркель, на відміну від президента Франції Еммануеля Макрона, приймала Порошенка після першого туру виборів, але відмовилася від зустрічі із Зеленським. І я думаю, майбутній новий Президент України це запам’ятає.

Це зауважив журналіст Борис Райтшустер під час відеовключення по Skype в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK.

Журналіст зазначив, що наразі в Німеччині більше переймаються тим, як їхня влада вела себе по відношенню до новобраного Президента Володимира Зеленського, очевидно підтримуючи його опонента – Петра Порошенка.

«Є дуже різні оцінки, і цікаво те, що Ангела Меркель, на відміну від президента Франції Еммануеля Макрона, приймала Порошенка після першого туру виборів, але відмовилася від зустрічі із Зеленським. І я думаю, майбутній новий Президент України це запам’ятає.

Відтак, у Німеччині вже починають говорити про те, що канцлер і так сильно ізолювала Німеччину, а тепер ще й із новим українським президентом якщо не зіпсувала відносини, то точно не отримала бонусів», – зауважив Борис Райтшустер.

Він нагадав, що партія Ангели Меркель підтримувала Порошенка досить відкрито: «Виникає питання – чому вони так робили, адже було і так зрозуміло, що Порошенко може програти?».

Окрім цього, додає журналіст, у Німеччині побоюються що прихід до влади сатирика – це досить ненадійно. Але все ж переважає риторика, що це прояв демократії, і що Україна довела – вона демократична країна.

Також пан Райтшустер прокоментував обіцянку Володимира Зеленського щодо розширення Нормандського формату через залучення до нього США та Великобританії, та чи можлива на це згода Німеччини та Франції.

«Я думаю, що вони нікуди не дінуться, адже якщо одна з головних сторін прагне таких змін, то німці не можуть сказати, що забороняють американцям та англійцям долучатися до процесу.

Особисто я таке розширення вважаю дуже потрібним і правильним. Адже Меркель підтримує «Північний потік-2», а відтак і Путіна, і їх близькість дуже мене насторожує. Щодо французів, то вони теж постійно вагаються. Тоді як англійці та американці мають дуже чітку та однозначну позицію, адже розуміють, із ким мають справу», – наголосив Борис Райтшустер.

Як повідомляли, Ангела Меркель привітала Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах і запросила до Берліна поговорити про реформи.

Нагадаємо, ЦВК опрацювала понад 99% протоколів: Зеленський набрав 73,23% голосів, Порошенко – 24,45%.

 

https://zik.ua/news/2019/04/22/reaktsiya_na_ukrainskyy_vybir_u_nimechchyni_zhurnalist_vkazav_na_1558079

peredplata