21 вересня 2012 року – Міжнародний день миру

21 вересня 2012 року - Міжнародний день миру 21 вересня відзначають Міжнародний день миру, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році. Перший офіційний день миру відзначили у вересні 1982. Кожного року в усіх куточках Землі проходять заходи, присвячені цьому Дню. В цей день Організація Об\’єднаних Націй закликає повністю припинити військові дії на всій Земній кулі.

В 2012-му році заходи в рамках Міжнародного дня миру проходять під девізом «Міцний мир – запорука надійного майбутнього».

Звертаючись до світової спільноти, Генеральний секретар ООН наголосив: «Збройні конфлікти підривають основи основ сталого розвитку. Природні ресурси повинні використовуватися на благо суспільства, а не для фінансування воєн. Місце дітей – у школі, а не в армії. Засоби національних бюджетів мають спрямовуватися в першу чергу на розвиток людського потенціалу, а не на створення смертоносної зброї. У Міжнародний день миру я закликаю всі воюючі сторони знайти мирні шляхи врегулювання конфліктів, в яких вони беруть участь». Бан Кі-мун закликав світову спільноту спільно трудитися в ім\’я побудови майбутнього, в якому кожній людині будуть гарантовані мир, справедливість і процвітання».

З повагою,

Інформаційний центр Представництва ООН в Україні

peredplata