Кличко висить у дитячому садочку, а секретар-кандидат Михайлішин – на приймальному покої «швидкої»

Кличко висить у дитячому садочку, а секретар-кандидат Михайлішин – на приймальному покої «швидкої»Незважаючи на заборону розміщувати агітаційні матеріали та політичну рекламу на будинках і в приміщеннях установ і організацій державної та комунальної форми власності, у Чернівцях зафіксовані випадки порушення такої заборони. Так, на вхідних дверях та у вестибюлі «Лікарні швидкої допомоги» висять плакати кандидата Віталія Михайлішина, а у зовнішньому дворі дитячого садочка №19 було помічено плакат з Володимиром Кличком та партії “УДАР”.
Агітаційні плакати кандидата від Партії регіонів у 201 виборчому окрузі, секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина висять на вхідних дверях та у вестибулі Обласної комунальної установи «Лікарня швидкої допомоги» (м. Чернівці, вул. Фастівська, 2). Агітаційний плакат партії “УДАР”, на якому Володимир Кличко запрошує взяти участь у партійному заході, який вже відбувся 17 вересня, було помічено у внутрішньому дворі дитячого садочка №19 (м. Чернівці, вул. Руська, 178).

У прес-службі “УДАРу” цю ситуацію прокоментували так: “Нашим прихильникам та агітаторам були доведені до відома положення Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо неприпустимості розміщення агітаційного матеріалу у приміщеннях та на території органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємствах, установах державної та комунальної форм власності. Розцінюємо розміщення агітаційного матеріалу у внутрішньому дворі дитячого садка №19 (м. Чернівці, вул. Руська, 178), на якому зображені атрибутика та реквізити політичної партії «УДАР Віталія Кличка» як провокацію з боку інших суб’єктів виборчого процесу та відповідально заявляємо про непричетність партії «УДАР Віталія Кличка» та її виборчих штабів до порушення ч. 4, ст. 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»”. Прес-служба Партії регіонів прохання прокоментувати ситуацію, яке було надіслане на електронну пошту, проігнорувала.

У ч. 4, ст. 74 Закону «Про вибори народних депутатів України» сказано: «Забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності».

За коментарями звертайтесь до Назара Тимощука, координатора виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, 063 628 67 71

peredplata