Путін має віддати Україні вкрадений Таганрог

Нема чого незаконно виходити з Радянського Союзу з подарунками українського народу

Висловлювання російського президента Володимира Путіна про те, що союзні республіки не мали виходити з СРСР із “подарунками від російського народу” вже викликало серед спостерігачів куди більший резонанс, ніж обіцянка диктатора “подумати” про можливість бути знову обраним на пост глави своєї деградуючої держави. І не дивно!

Те, що Путін змінює Конституцію заради того, щоб залишитися при владі, було ясно після рішення про “обнулення” президентських термінів. А ось можливість нової великої війни на пострадянському просторі завжди лякає, – пише Віталій Портников для Еspreso.tv.

Ми не знаємо, звичайно, що мав на увазі Путін, коли говорив про “подарунки”. Чи хотів він знову виправдати окупацію Криму або ж готується до нових захоплень? І де ці захоплення відбуватимуться? Звичайно, 1922 року УРСР приєднувалася до Радянського Союзу без Криму, однак – з Таганрозьким краєм, в якому тоді жило понад 70 відсотків українців. А до складу РРФСР входила практично вся територія сучасної Центральної Азії, за винятком невеликих народних республік (так-так) Бухари і Хорезму. Чи хоче Путін повернути до складу Росії Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Туркменістан, Таджикистан? Це – “подарунки російського народу”? І що у такому випадку робити з Тувою? На момент створення СРСР її територія до складу РРФСР не входила, міжнародне співтовариство вважало Туву невід’ємною частиною Китаю, а сама Росія – незалежною Народною Республікою (так-так).

1922 року УРСР приєднувалася до Радянського Союзу без Криму, однак – з Таганрозьким краєм, в якому тоді жило понад 70 відсотків українців

Але найголовніше навіть не в цьому. А в тому, що Путін забув, що він – не президент Радянського Союзу. Він – президент Російської Федерації. Однієї з союзних республік, яка заявила про свій вихід з СРСР без будь-якої процедури і цим нічим не відрізняється від інших. Однак все ж таки відрізняється. Тому що Україна, наприклад, провела референдум на підтвердження Акта про незалежність, схваленого українським парламентом. У Росії про цей український референдум ніколи, ні за яких умов не згадують. А чому? А тому, що ніяких референдумів у самій Росії про її вихід з СРСР не проводилося. Останній референдум, який стосувався питань державності та в якому брали участь росіяни – це референдум про збереження оновленого Союзу. І 1991 року керівники союзних республік, які бажали цей оновлений Союз побудувати – перш за все лідери тих самих країн Центральної Азії, яка 1922 року ще входила до складу РРФСР, прямо говорили про це російським керівникам. Але хто їх тоді слухав? Російське суспільство було буквально одержимим ідеєю суверенітету. І першу Декларацію про суверенітет ухвалив 30 років тому саме російський, а не український парламент. Так хто ж лікар російському народу з його подарунками?

Тому це не Україна – держава, яка залишила СРСР без будь-якої процедури і з “подарунками російського народу”. Україна – країна, яка проголосила незалежність і отримала всенародне схвалення цієї ідеї на всій своїй території. Включно з Кримом і Севастополем. І ніяких інших легітимних референдумів щодо статусу країни і її територіальної цілісності з 1991 року більше не було.

Росія – незаконне утворення, створене групою змовників, які навіть і не подумали звернутися до народу

А Росія, так – незаконне утворення, створене групою змовників, які навіть і не подумали звернутися до народу. Така велика “ДНР” від Калініграда до Владивостока.

І з цієї точки зору перше, що має зробити Путін – так це віддати Україні вкрадений 1924 року Таганрог.

Нема чого незаконно виходити з Радянського Союзу з подарунками українського народу!

peredplata