Стрільця з \”Каравану\” звільнили за втрату пістолета

Стрільця з "Каравану" звільнили за втрату пістолетаАналіз ДНК підозрюваного у вбивстві трьох охоронців \”Каравану\” Ярослава Мазурка співпав зі слідами злочинця в \”Каравані\”.

Про це повідомляє газета \”Сегодня\” з посиланням на джерело в МВС.

Як відомо, МВС стверджує, що знає ім\’я підозрюваного – Ярослав Мазурок.

Відзначається, що він потрапив у поле зору оперативників практично відразу після злочину завдяки дзвінкам людей з Львівської області, які упізнали в ньому знайомого.

Також Мазурок засвітився в базі, де реєструють власників зброї – якийсь час назад він подав туди заяву про втрату газового пістолета. (Ймовірно, саме цю зброю з газової він переробив у бойову і використовував на місці злочину). До речі, саме за втрату зброї він був звільнений з роботи.

У середу, 10 жовтня, в його київській квартирі провели обшук, вилучили деякі речі і провели аналіз ДНК – він збігся зі слідами злочинця в \”Каравані\”. Також вдома знайшли устаткування для виготовлення саморобних куль.

Слідство припускає, що мотивом розстрілу стала боязнь Мазурка, що при затриманні міліцією в \”Каравані\” у нього знайдуть зброю і вийдуть на інші злочини. Тому він і зважився на вбивство охоронців.

\”Відразу після розстрілу та інформації з фото в ЗМІ йому зателефонувала мама зі Львівської області і запитала, чи не він це стріляв? Мазурок відповів, що \”ні, просто схожий\”. Після чого мобільний відключив\”, – розповіло джерело в міліції.

\”Ми не будемо висувати звинувачення дружині, хоча питання до неї є: чому мовчала? Їй дзвонили його родичі і запитували, чи не Ярослав це, але вона відповідала, що не він, просто схожий\”, – уточнили в МВС.

Мазурок жив у 9-поверхівці на Нивках. Це практично межа Виноградаря, недалеко від \”Каравану\”. За словами мешканців, він проживав в квартирі тещі разом з дружиною Людмилою, яка працює на ринку, і 15-річною дочкою.

\”У середу наш будинок оточили люди зі зброєю, ми не могли зрозуміти, що сталося. Дружину Слави під руки кудись повели. Більше ми її не бачили\”, – розповіли сусіди.

За словами сусідів, Мазурок працював особистим охоронцем якогось високого чиновника в столиці: \”Мені так мама його якось сказала\”.

Мама Мазурка Галина зараз на пенсії, раніше працювала бухгалтером. Батько помер кілька років тому після важкої хвороби, він працював на паркетній фабриці.

На своїх сторінках у соціальних мережах Ярослав старанно приховував своє фото. Є тільки його фотографії зі школи і під час служби. Так само тут є фото дружини і дочки на тлі \”Каравану\”. Є фото разом з дружиною з відпочинку в Криму.
Останнім часом він займався будівельними роботами, а раніше працював на \”Квазар-мікро\”. Правда, кажуть, через запальний характер його звільнили.

У п\’ятницю ввечері всі під\’їзди до Виноградаря та Оболоні були під наглядом співробітників ДСО. Хоча, за інформацією МВС, точне місцезнаходження підозрюваного не відоме.

Джерело

peredplata