УКРАЇНСЬКА ПЛАТФОРМА \”СОБОР\” ЗНЯЛАСЯ З ВИБОРІВ

УКРАЇНСЬКА ПЛАТФОРМА "СОБОР" ЗНЯЛАСЯ З ВИБОРІВ Українська платформа «Собор» зняла весь свій виборчий список з виборів, і закликала виборців не дати жодного голосу режимові Януковича та його охвістю

Сьогодні, 13 жовтня 2012 року в Києві ХІХ З‘їзд Української платформи «Собор» ухвалив рішення про зняття усіх кандидатів свого виборчого списку з балотування і ухвалив наступні заяву:

До боротьби!

Заява ХІХ З‘їзду Української платформи «Собор»

Сьогодні перед українським народом стоїть питання колосальної важливості: чи дозволимо криміналітету в законі та іноземним прихвосням знищувати українську державу, чи разом зупинимо орду й перейдемо в наступ – крок за кроком відвойовуючи країну, повертаючи громадянину й народові відчуття свободи та гідності. Відповідь на це питання ми всі дамо 28 жовтня.

Влада підготувалася до цієї дати. Вона, контролюючи суди і правоохоронні органи, написала виборчий закон так, аби максимально спростити фальсифікації.

Запроваджена владою виборча система різко знизила роль громади, а, натомість, підняла значення інтриг і маніпуляцій, в тому числі з «технічними» партіями і кандидатами, які лише вдають боротьбу, одурюючи й ошукуючи людей.

У цій ситуації усі відповідальні громадяни повинні докласти максимальних зусиль, аби вберегти українську державу й український народ.

Перед кожним громадянином нині стоїть два завдання:

1) жодного голосу владі та її комуно-олігархічному охвістю, що висмоктує соки з України,

2) максимальна мобілізація й одностайна підтримка тих політичних сил, які з найбільшою імовірністю опонуватимуть владі та стануть їй противагою.

Українська платформа «Собор» на початку виборчої кампанії зобов‘язалася зняти свій виборчий список з балотування в разі, якщо станом на День Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, соціологічні опитування не гарантуватимуть нашій політичній силі подолання виборчого бар‘єру.

Ми вважаємо таке рішення єдино правильним в умовах, що склалися. Ми упевнені: головне, що вирізняє справжніх державних діячів від політиканів і політичних лихварів – це їхня відповідальність перед країною і народом. І ми віримо, що наш народ обов‘язково зрозуміє і оцінить цю позицію.

Це рішення дозволить уникнути розпорошення і перетікання голосів на користь Партії регіонів та її сателітів. Адже голос навіть одного депутата може бути вирішальним при протягуванні владою так званих конституційної та інших антинародних реформ, які загрожують самому існуванню України.

Ми щиро дякуємо тим виборцям, які збиралися голосувати за Українську платформу «Собор», просимо вибачення в них, і сподіваємося, що вони зрозуміють нашу мотивацію.

Українська платформа «Собор» наголошує, що виконала програму-мінімум на ці вибори.

Українська платформа «Собор» була першою політичною силою України, яка відповіла на вимогу часу – повністю віддала свій виборчий список не політикам, а громадським авторитетам. Тим самим партія дала вкрай необхідний для атомізованого суспільства зразок громадської активності, успішно залучила до своїх лав громадських діячів і має намір поширити і посилити цей досвід, ставши ядром кристалізації для всіх проукраїнських і патріотичних сил. Одне це – уже більше ніж перемога на виборах. Партія написала і спробувала донести порядок денний, справді потрібний країні, а не політикам. І він ще стане в пригоді.

Ми одними з перших в Україні маємо намір започаткувати стандарт виконання власного слова. Це стане прикладом нової якості для деградованої і дискредитованої української політики.

Ми не ідеалізуємо нинішні опозиційні партії і не могли б цього робити, навіть якби хотіли. Проте, є відповідальність політичного моменту з точки зору інтересів українського народу.

Свою відповідальність нестимуть ті політичні сили, які не знялися з виборчих перегонів, не долаючи бар’єру. Ще більша відповідальність за організацію ефективного опору режиму в парламенті ляже на політичні сили, які пройдуть до нього.

Українська платформа «Собор» наголошує, що зняття списку партії з виборчих перегонів зумовлене виключно масштабом загроз, які нависли над Україною. Ми зробимо все, щоб на такий крок нам доводилося зважуватися востаннє.

Партія має намір рішуче посилити боротьбу на шляху утвердження національних інтересів України та її демократичних засад. Цьому допоможуть наші гідні кандидати-мажоритарники, які мають хороші шанси перемогти представників влади і «тушок» на своїх округах.

Ми закликаємо всіх громадян і державницькі політичні сили виявити патріотизм та відповідальність і максимально одностайно підтримати на фінальній стадії виборчої кампанії саме тих кандидатів-мажоритарників, які не є явними або прихованими представниками режиму, та мають найбільші шанси перемогти в своїх округах.

Ми закликаємо виборців голосувати за ті антивладні сили, які вони оберуть. Адже це – Ваш вибір. Але прийдіть і проголосуйте – не дайте шахраям скористатись Вашими голосами.

Водночас ми розуміємо, що в теперішніх умовах парламентська опозиція безсила без громадянського спротиву. Своєю головною метою ми бачимо створення максимально широкого україноцентричного патріотичного фронту, який об’єднає громадян як на Заході, так і на Сході нашої держави. Переконані, що лише партія з проукраїнською, національною та демократичною ідеологією та нестандартними для теперішніх політичних реалій рівнем відповідальності й досвідом виконання власних зобов‘язань, стане центром тяжіння для всіх, хто прагне долучитися до творення справді демократичної, цивілізованої та Української Вітчизни.

Слава Україні!

Прес-служба Української платформи «Собор».

peredplata