Що візьме верх в Об\’єднаній опозиції: бажання здолати регіоналів чи партійні амбіції?+СОЦІОЛОГІЯ

Що візьме верх в Об'єднаній опозиції: бажання здолати регіоналів чи партійні амбіції?+СОЦІОЛОГІЯЯк і прогнозувалося, найзапекліша боротьба у Чернівецькій області між опозицією і владою розгорнулася за Чернівці (201-й в/о) та бессарабський 204 виборчий округ.

З Чернівцями все зрозуміло. Тут політичні розклади в змозі розтлумачити політологам навіть бабусі на Червоноармійському ринку, які торгують петрушкою чи кропом. Не зважаючи на те, що за цей округ вже півтора року воює Михайлішин і Ко Борісова, вкладаючи небачені раніше фінансові та адміністративні ресурси, чернівчани вперто стоять на своєму: голосуватимемо за Федорука. За Федорука, який несподівано для самої опозиції, став її знаменом у Чернівцях. І нема на то ради.

Це зрозумів навіть найзапекліший регіонал-есдек Михайло Папієв. Він тихо змотав свої вудочки, скинувши всю відповідальність на Борісова, і взявся рятувати останнє, що має – свій «зад», тобто 204 в/о. Без перемоги на цьому округу він не має політичного майбуття. Правда, звуть Михайла Миколайовича тут Артемом Олексійовичем Семенком – і в прямому і в переносному смислі. Адже Артем майже не говорить з людьми – найчастіше це роблять його суфлери та підтанцьовка на бек-вокалі в особі Козака, Юзви, Довганя, Копчука, Шуфрича та інших. Просто цілий хор Вірьовки можна було б зібрати! У Бессарабії навіть бабці на ринках розтлумачать, що Артем Семенюк і Михайло Папієв –це одне обличчя, хай і дуже молодесеньке на біл-бордах.

У цей бій не на життя, а за політичне майбутнє, яке може легко стати політичним небуттям, Михайло Папієв кинув усі наявні у нього ресурси. Здригнулася бессарабська земля від шквалу політичної агітації та припадків небаченої до цього щедрості. Агітки з Артемом Семенюком розносять навіть кури, а на яблуках в хотинських, сокирянських та кельменецьких садах почав проявлятися його світлий образ та сонячна посмішка. Довідку про те, хто скуповує в роздріб та оптом за 150-200 гривень душі-голоси для Тьоми, можна отримати в будь-якому сільському генделику.

Але і тут всенародна «любов» до регіоналів не дає можливості Папієву спокійно спати і вірити в безпрограшну перемогу. Бо цей зрадливий народ за гроші регіоналів чомусь все одно любить опозицію. Тому у Папієва немає іншого виходу, як «розвести» цю шкодливу опозицію. І для цього всі засоби підходять.

Особливо, якщо їх готує такий «маестро», як Михайло Папієв, а опозиція – Батьківщина, Фронт Змін та Удар – у нас ще граються в пісочниці і б’ються за пасочки. Саме цю ситуацію й намагається використати Михайло Папієв. Він готовий зробити все, щоб всі опозиціонери залишилися в списку і дерлися за кожний опозиційний голос між собою. Для цього все згодиться: і пряник, і батіг, і пара-трійка технічних кандидатів і, звичайно, соціологія.

А так мало треба: аби у списку залишилося не одне, а два опозиційні прізвища. І опозиція на це, здається, готова повестися. Все вирішиться завтра. «УДАР» не зняв свого кандидата. Слово за «Батьківщиною». Чи зможе вона поступитися своїми партійними амбіціями, менш досвідченому партійному гравцю, але з більш рейтинговим кандидатом, заради перемоги над регіоналами?

Про це ми дізнаємося завтра. А щоб ні у кого не було сумніву, у тому, що справа лише у партійних амбіціях, а не у соціології, варто подивитися на ту ж таки соціологію, але не місцеву, а більш солідну, яку чомусь дуже не хочуть демонструвати своєму електорату ні місцеві лідери «Батьківщини», ні «Удару».

Що візьме верх в Об'єднаній опозиції: бажання здолати регіоналів чи партійні амбіції?+СОЦІОЛОГІЯ

Що візьме верх в Об'єднаній опозиції: бажання здолати регіоналів чи партійні амбіції?+СОЦІОЛОГІЯ

Що візьме верх в Об'єднаній опозиції: бажання здолати регіоналів чи партійні амбіції?+СОЦІОЛОГІЯ

Що візьме верх в Об'єднаній опозиції: бажання здолати регіоналів чи партійні амбіції?+СОЦІОЛОГІЯ

Віктор БЕРЕЗНОЙ, заангажований совістю виборець, який хоче жити в Україні.
Джерело

peredplata