За родича Папієва та молодого мільйонера Семенюка агітували мер Заставни та священик в селі Грубна ВІДЕО

За родича Папієва та молодого мільйонера Семенюка агітували мер Заставни та священик в селі Грубна ВІДЕО12 жовтня 2012 р. під час відкриття пам’ятника художнику Миколі Івасюку в місті Заставна Ярослав Цуркан (міський голова) під час свого виступу згадав про кандидата в народні депутати в 204 виборчому окрузі Артема Семенюка (Партія регіонів) та подякував йому, як кандидату, за фінансову підтримку в споруджені пам’ятника вартістю в 168 тисяч гривень. Так як виступ міського голови відбувався близько 9.30, то даний випадок можна трактувати, як передвиборну агітацію, що здійснювалася посадовою особою в робочий час, що є порушенням ч. 1, ст. 74 закону про вибори.

Ярослав Цуркан: «… Я від щирого серця дякую всім, які долучилися до будівництва цього пам’ятника: нашим працівникам, архітекторам. Я щиро дякую обласній владі, районній владі. І, надзвичайно, особисто хочу подякувати нашому кандидату у Верховну раду Артему Семенюку, який з усіх кандидатів, які є сьогодні у нашому окрузі, єдиний відгукнувся на те, щоб фінансово підтримати будівництво нашого пам’ятника. Місяць назад ми разом з нашими учнями, разом з кандидатом Артемом, разом з деякими нашими активними діячами нашого міста започаткували цей пам’ятник… Я ще раз особисто дякую пану Артему. Я надіюся, що Бог поможе, він стане депутатом Верховної ради. У нас ще багато роботи в нашому місці. І я надіюсь на цю майбутню співпрацю, на його добре серце, за те, що є можливості, є фінанси, і їх можна дати в духовний розвиток. ».

Згідно ч. 1, ст. 74 Закону «Про вибори народних депутатів України» участь у передвиборній агітації забороняється: «… у робочий час посадовим і службовим особам органів, зазначених у пункті 2 цієї частини, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати…». ОПОРА подасть інформаційний запит, щоб перевірити, чи перебував міський голова Заставни Ярослав Цуркан 12 жовтня у відпустці.

А в день Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня на храмовому святі в селі Грубна (Сокирянський район, Чернівецька область) богослужіння закінчилося агітацією за кандидата від Партії регіонів в 204 виборчому окрузі Артема Семенюка, який подарував місцевій церкві ікону. Факт агітації зафіксовано на відео.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА.

peredplata