Спостерігачу від Чернівецької ОПОРИ перешкоджали невідомі ВІДЕО

Спостерігачу від Чернівецької ОПОРИ перешкоджали невідомі ВІДЕОЯк повідомляє прес-служба Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА, 14 жовтня, коли спостерігач намагався потрапити до церкви в селі Грубна (Сокирянський район), йому намагалися перешкодити пройти до приміщення церкви, незважаючи на те, що спостерігач неодноразово пред’являв цим особам діюче журналістське посвідчення.

Людина в костюмі наголосила спостерігачеві, що \”просто так в храм не заходять\”.

Нагадаємо, в цьому храмі в день Покрови Пресвятої Богородиці богослужіння закінчилося агітацією за кандидата від Партії регіонів в 204 виборчому окрузі Артема Семенюка, який подарував місцевій церкві ікону. Факт дарування ікони, можна трактувати як «непрямий підкуп виборців», що порушує ч. 14, ст. 74 Закону «Про вибори народних депутатів України».

Після вручення подарунку священик почав агітувати та закликати прихожан церкви голосувати за Артема Семенюка: «… Господь нам дал разум, дал нам глаза, видеть и слышать… сами знаете, Артем Алексеевич помогает Вашему обществу, Вашему селу, церкви, школе, детскому саду и так далее. Чтоб Вы уже сами видели, за кого отдать свой голос. Я хочу сказать, что церковь не участвует в государственных политических вопросах. Но, Вы та видите, что не только на словах, но и на деле, люди, что могут, в своих силах, помогают… храму, в первую очередь, и всем остальным. Поэтому Вы делайте свой вывод и отдайте свои голоса за Артема Семенюка…».

peredplata