За 30 хвилин працівники Буковинської автоінспекції знайшли викрадений автобус

За 30 хвилин працівники Буковинської автоінспекції знайшли автобус, який зник вночі з-під вікна чернівчанина.

Справжнім шоком для 38-річного мешканця Чернівців став ранок 13-го жовтня…

Чоловік приготував каву, вийшов на балкон помешкання по вулиці Миколаївській, і… не побачив свого автомобіля.

Ще звечора власник «Мерседес-Бенца» помив, заправив соляркою, приготував авто у дорогу, але всі суботні плани несподівано змінились. Автобус зник з-під будинку в період з 23-тьої години вечора до рокової миті наступного дня о 7-мій годині 50 хвилин.

Від часу прийняття черговою частиною УДАІ УМВС України в Чернівецькій області заяви громадянина про незаконне заволодіння транспортним засобом до успішного заверешення операції минуло пів години. Автобус, яким керував 18-літній юнак, був затриманий працівниками ДАІ на перехресті вулиць Хотинська-Александрі неподалік Калинівського ринку.

Як з’ясувалось, хлопець проживав у приміському селі Чагор. За його словами, після відпочинку в одному з нічних закладів, він прямував додому, і, побачивши під стіною будинку автомобіль, вирішив сісти за його кермо…

Яким чином нічний мандрівник зміг відчинити автомобіль, розібрати замок запалення іномарки, завести її без ключа, з’ясовуватимуть слідчі органи. Як і мотиви ганебного вчинку ще зовсім юного громадянина. Зауважемо, що попередня кваліфікація злочину — Cтаття 289, частина 1 Кримінального кодексу України « Незаконне заволодіння транспортним засобом з будь-якою метою» передбачає покарання як у вигляді штрафу, так і ув’язнення терміном від трьох до п’яти років.

Втім, професійно виконавши операцію розшуку, працівники Державтоінспекції привертають увагу громадян до неодноразових нагадувань про те, що зберігати автомобілі потрібно на стоянках. Бажано, звичайно ж, на тих, які охороняються.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata