МАЖОРИТАРНИКИ від УП \”СОБОР\” знялися з виборчих перегонів

МАЖОРИТАРНИКИ від УП "СОБОР" знялися з виборчих перегонів Троє кандидатів у депутати від Української платформи «Собор» по одномандатних мажоритарних округах зняли свої кандидатури, щоб не дати можливості пройти кандидатам від влади.

Про це повідомили самі кандидати.

Кандидат у депутати Анатолій Ляшецький по 156-му одномандатному мажоритарному округу (Рівненщина), кандидат у депутати Руслан Кулик по 165-му округу (Тернопільщина) та кандидат у депутати Євген Жовтяк по 95-му округу (Київщина) знялися з виборчих перегонів.

Своє рішення вони аргументували тим, що в їхніх округах є загроза проходження провладних кандидатів. І заради того, щоб цього не трапилося, вони пішли на такий крок.

За словами Є. Жовтяка, 70 % виборців 95-го округу налаштовані голосувати за альтернативу правлячій Партії регіонів.

За даними Є.Жовтяка, Партію регіонів та їхнього висуванця П. Мельника, не дивлячись на масовану рекламу «досягнень» та адміністративний тиск, готові підтримати лише 13,5 % та 17,2 % виборців відповідно. Насправді ці відсотки ще нижчі, якщо врахувати, що багато опитаних працівників соціальної сфери та студенти Національного університету Державної податкової служби України залякані реальною перспективою втрати роботи або мати проблеми з «навчанням», якщо наважаться сказати правду про своє ставлення до Партії регіонів та їхнього кандидата П. Мельника (за іронією долі студенти НУДПСУ складають рівно 3,75 % виборців округу і навряд чи «вподобали» собі іншого кандидата. Отже реальний рейтинг П. Мельника насправді такий самий, як і Партії регіонів – 13, 5 %.

Таким кроком Українська платформа «Собор» черговий раз підтвердила свою відповідальність перед громадянами України. На нашу думку, кожен свідомий громадянин, політик повинен не дати жодного шансу кандидатам від влади.

Прес-служба Української платформи «Собор»

peredplata