Чернівецькі депутати проти Мунтяна. Мунтян проти депутатів

Як відомо вже півсвіту, голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна небезпідставно підозрюють у взятті хабаря у великих розмірах.

Зокрема, минулого року він вимагав від підприємця Юрія Кушніра 400 000 доларів США за те, що віддвав йому в оренду на 49 років санаторій «Брусниця». Кушнір просився, молився, казав, що його Іван по світу з торбами пустить. Мунтян не здавався, мовляв, давай 400 000 доларів і все!

НАБУ якимось чином всі ці оборудки записала на відео. Кушнір встиг дати Мунтянові 180 000 доларів США. І тоді НАБУ почала активну діяльність.

Проводилися обшуки, вилучення документів. Люди казали, що десь у сховку в криниці було знайдено 1,5 млн. доларів США. Були суди. Мунтяна відсторонили від посади і заборонили спілкуватися з окремими депутатами, які проходять свідками по справі хабарів.

Сам Мунтян не звертає уваги на рішення судів і на слідчих. Він чи не щодня ходить до облради, на колегії, і з’явився 6 серпня на сесії. Нахабно сів у президію. Цим він зневажив український суд, НАБУ й кожного депутата облради. Бо саме через Іванові хабарі депутати мають незугарне політичне лице. Люди думають, що в обласній раді всі такі, як Мунтян. Тому кілька сміливих депутатів на сесії облради вимагали, аби Мунтян вийшов з президії. І взагалі залишив сесійну залу. Їм соромно перебувати в одній раді з хабарником.

Так, депутат від ЄС Василь Любимський сказав:

«У нас зараз порушення регламенту, де чітко прописано, що у президії знаходиться голова обласної ради, заступники та голова ОДА. Мунтян на сьогодні не є головою обласної ради». То нехай іде звідти.

Цікавим, хоча й емоційним був виступ представника фракції Олега Ляшка Зайця:

  • Сесія вже почалася з порушення. Як Мунтян сидить у президії? Його місце в залі. Вставайте – і в зал. І досить маніпулювати обласною радою. Спустіться звідти і заберіть з собою корону. Уже!

Навіть депутати з ОПЗЖ не хочуть Мунтяна. Ось що казав депутат Болтунов:

  • Мунтянові пощастило, що депутати – це толерантні люди. І не будуть вас звідти гнати і стягувати. Але якщо ви хочете зверхньо до нас  ставитися, то сидіть там…

Негарно якось все це виходить. Мунтян не поважає ні закон, ні людей. А ще каже, що у Бога вірує.Швидше, він вірить у Момону і жовтого диявола.

Але й сам Мунтян не просто так сидів у президії. Він хотів вплинути на голосування депутатів щодо призначення окремих керівників закладів охорони здоров’я.

Кажуть, не задурно він це хотів. Але не вдалося йому нічого. Депутати вийшли з-під контролю Мунтяна повністю й остаточно.

Петро Кобевко

(Далі буде)

 

peredplata