Москаль про Вдовиченка, звільнених митників та кошти на кампанію Михайлішина ВІДЕО

Москаль про Вдовиченка, звільнених митників та кошти на кампанію Михайлішина ВІДЕОНародний депутат Геннадій Москаль розповів, що затриманого за вимагання та отримання хабара екс-начальника Чернівецької обласної митниці наразі не тільки звільнили, а й призначили радником головного митника країни Калетніка. Окрім того депутат наголосив, що звільнені з митниці люди – \”ліві\”. І їх звільнення за формальними причинами було зроблено для того, щоб задобрити громадськість. Бо всі корупціонери залишились при посадах.

На запитання ж стосовно того, чи достовірною є інформація про те, що на виборчу кампанію кандидата від партії регіонів Віталія Михайлішина витрачено 10 млн гривень, Геннадій Москаль повідомив, що якраз ті гроші йдуть з митниці.

Нагадаємо, що наприкінці вересня 2012 року у ряді ЗМІ з посиланням на прес-службу МВС з\’явилася інформація про те, що у відношенні начальника та головного інспектора митного посту Південної митниці в Одесі було порушено кримінальну справу за фактом хабарництва. За деякими даними, чиновники вимагали та отримали 2,2 тис. доларів хабара від брокера за прискорення проведення митного оформлення вантажу товариства з обмеженою відповідальністю. Про це повідомляє rbc.ua.

Як повідомляли джерела, нечисті на руку співробітники митного поста на 7-му кілометрі в Одесі були затримані на місці злочину ще два місяці тому, проте кримінальну справу стосовно них було порушено тільки в кінці вересня.

29 вересня стало відомо, що прокуратура Харківської обл. порушила кримінальну справу стосовно заступника начальника митного поста Харківської обласної митниці за ч.3 ст.368 КК України за фактом отримання посадовою особою хабара у великому розмірі, поєднаного з вимаганням.

Також повідомлялось, що в його службовому кабінеті під час обшуку було вилучено більше 870 тис. дол.

Потім з\”явилась інформація, що Державна митна служба України звільнила Олександра Вдовиченка з посади начальника Південної митниці. Наразі ж депутат Москаль стверджує, що Вдовиченка відпустили і він наразі призначений радником начальника Державної митної служби України.

Окрім того, Олександр Вдовиченко з квітня 2010 до листопада 2011 року працював на посаді начальника Чернівецької обласної митниці.

Світлина rbc.ua

peredplata