В Чернівцях директор кладовища за хабар сплатить 17 тис. грн. штрафу

В Чернівцях директор кладовища за хабар сплатить 17 тис. грн. штрафу15 жовтня 2012 року Шевченківський районний суд м.Чернівців розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальну справу по обвинуваченню директора міського комунального підприємства «Спецкомбінат» у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (отримання хабара) КК України.

Нагадаємо, що чиновник вимагав 1 тис. євро і під час отримання частини цієї суми, а саме 700 доларів США за виділення на кладовищі місця для поховання родича – й був затриманий правоохоронцями. Однак згідно з постановою райсуду директора звільнили від кримінальної відповідальності з передачею на поруки колективу Української спілки ветеранів Афганістану за умови, що протягом року не порушуватиме громадський порядок.

– Звичайно ж. прокуратура в апеляційному порядку оскаржила постанову суду, – резюмує прокурор Чернівецької області Петро КОВАЛЬ. – За результатами нового судового розгляду чиновника визнано винним у скоєнні даного злочину, і призначено покарання у вигляді штрафу в дохід держави в розмірі 17 тис. грн. з позбавленням права обіймати керівні посади в державних та комунальних підприємствах на строк два роки. При призначенні покарання підсудному суд врахував ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, що він повністю визнав свою вину, своїми показами сприяв його розкриттю, розкаюється в скоєному, є учасником бойових дій – виконував інтернаціональний обов’язок в Афганістані, де був поранений тощо.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata