Священник УПЦ МП використовував для переправи ухилянтів відомий на Буковині монастир – ЗМІ

 

Прокурори Буковини передали до суду обвинувальний акт проти помічника настоятеля одного з монастирів УПЦ МП. Священослужитель переправляв чоловіків призовного віку до Румунії. А одним із пунктів збору для них слугував монастир Московського патріархату.

Зі своїх джерел виданню ZAXID.NET стало відомо, що ухилянтів збирали на території Вознесенського Банченського чоловічого монастиря.

Релігійний комплекс УПЦ МП розташований у селі Банчени і є найближче до кордону з Румунією. А звідти чоловіків призовного віку на територію іншої держави проводили місцеві жителі, які добре знають місцевість.

Помічнику настоятеля монастиря, який сприяв незаконному переправлянню, правоохоронці пред’явили обвинувальний акт і вже передали справу до суду.

“За даними слідства, у вересні 2022 року помічник настоятеля монастиря сприяв чоловікам призовного віку незаконно перетинати держкордон. Зважаючи на те, що монастир розташований поблизу кордону, організатори визначили його територію як опорний пункт збору”, – повідомили в прокуратурі Буковини.

Слідчі поліції спільно з працівниками СБУ встановили, що військовозобов’язані чоловіки приїздили до монастиря. Про те, як правильно перейти кордон, їх особисто інструктував сам священнослужитель. До лінії розмежування України з Республікою Румунія громадян супроводжували треті особи – жителі прикордоння, які добре орієнтувались на місцевості.

Священнослужителя УПЦ МП судитимуть за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Раніше molbuk.ua писав про те, що на Буковині 47-річний священнослужитель монастиря УПЦ МП за винагороду в розмірі 4000 доларів США з особи допомагав військовозобов’язаним чоловікам перетнути кордон поза пунктами пропуску.

peredplata