Бурбак викликає губернатора Папієва на дебати ВІДЕО ОФІЦІЙНА ЗАЯВА

Бурбак викликає губернатора Папієва на дебати ВІДЕО ОФІЦІЙНА ЗАЯВАКерівник виборчого штабу на Буковині ВО \”Батьківщина\” Максим Бурбак публічно запросив голову Чернівецької ОДА Михайла Папієва на відкриті дебати. Максим Бурбак переконаний, що Михайло Папієв узурпував не тільки виконавчу, представницьку та судову гілки влади у області, а й зазіхнув на четверту гілку влади – на ЗМІ.

– Те, що чиниться в нашій області перевищує межі розумного і всі його (Папієва) мантри про …демократичні вибори – воно не витримує жодної критики, – зауважив Максим Бурбак. Як приклад, він навів, зокрема застосування адміністративного впливу, коли губернатор \”\”водить деяких кандидатів, як дітей за ручку, по округам\” тощо.

Окрім того, газета \”Час\” минулого тижня зверталась до керівництва обласного осередку Партії регіонів щодо необхідності в проведенні прес-конференції для ЗМІ за участю кандидатів-мажоритарників від партії. Також ми звертались з проханням провести прес-конференцію голови ОДА Михайла Папієва з питань виборів і до прес-секретаря губернатора та його радника Оксани Денисюк. Однак скрізь нам сказали, що над пропозицією подумають. Наразі ж ніякого спілкування з журналістами провладні кандидати не провели. Так само на виборчу тематику не хоче говорити й губернатор. Чому, питається? В обласному штабі Партії регіонів нам сказали, що у них важливіші справи – робити людям добре. Ми, журналісти, схоже їм зовсім не потрібні.

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА ФРОНТУ ЗМІН:

Об’єднана опозиція вимагає припинити тиск влади на телеканал ТВА

Об’єднана опозиція звертається до Комісії з журналістської етики та Незалежної медіа-профспілки через факти тиску голови Чернівецької облдержадміністрації Михайла Папієва на телеканал ТВА та втручання влади в редакційну політику каналу на догоду кандидату в депутати від Партії регіонів Віталія Михайлішина.

Під час прес-конференції в Чернівцях у вівторок, 23 жовтня, журналіст телеканалу ТВА Емма Антонюк повідомила, що написала заяву про звільнення з роботи через незгоду з ситуацією на каналі.

«Я постала перед вибором: або не зможу дивитися у вічі сусідам і друзям, або йти з улюбленої роботи. У Чернівцях майже померла журналістика. У Михайлішина є команда піарників, які відстежують кожне слово, яке йде в ефір. Насправді він є вигаданим персонажем. Коли хтось буде за нього голосувати, навіть не буде знати, хто він насправді. Це лише маніпуляції та піар-ходи», – наголосила Емма Антонюк.

Присутня на прес-конференції кандидат у депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Леся Оробець, наголосила, що телеканал потерпає «через дії конкретного менеджера, якого змусив конкретний губернатор». «Адже те, що відбувається останнім часом на телеканалі, не має нічого спільного з високими стандартами журналістики, які жителі Чернівців завжди вимагали від цього телеканалу», – наголосила вона.

Леся Оробець повідомила, що Об’єднана опозиція «Батьківщина» і власники телеканалу звернулись до Комісії з журналістської етики та планує звернутися до Незалежної медіа-профспілки з приводу ситуації на каналі ТВА.

Вона також наголосила, що Об’єднана опозиція викликає голову облдержадміністрації та кандидата від ПР Віталія Михайлішина на публічні дебати на головній площі Чернівців 25 жовтня о 17.00. «Ми втомилися бачити гру політтехнологів, підставних журналістів і «джинсу». Нам хочеться побачити правду. Будь ласка, публічно відповідайте за своїх ставлеників, відповідайте на ті запитання, які вам ставили журналісти, за той бруд, який ви виливаєте на нас», – підкреслила Леся Оробець.
«Нам важливо показати, що журналістика і політика в Чернівцях можуть бути іншими, тому що Чернівці на це заслуговують. Канал – це не власник, канал – це не головний редактор. Канал – це довіра громадян, яка роками заслуговувалася і вироблялася колективом. Чернівці заслуговують на нову якість журналістики і нову якість політики», – додала Леся Оробець.

Нагадаємо, за звітом громадської організації «Опора» Чернівецька область посіла перше місце за кількістю фальсифікацій на виборах і за адміністративним тиском. 21 жовтня під час прес-конференції у Чернівцях голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що Об’єднана опозиція вимагає відставки голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва «за фактичні злочини під час виборчого процесу». «Більш того, вважаю, що після відставки повинна бути порушена кримінальна справа по відношенню до керівника області та по відношенню до тих осіб, які тиснуть на державних службовців, залякують членів комісій, скуповують голоси виборців, тиснуть на ОВК і ДВК».

«За цим стоїть безпосередньо влада, і безпосередньо обласна влада і правоохоронне міліцейське начальство до цього причетні. Ми вимагаємо негайної реакції від президента Януковича», – наголосив Арсеній Яценюк.

peredplata