У ПІКУ RU АГРЕСОРУ!

У ПІКУ RU АГРЕСОРУ!
Дефіцит прісної води для забезпечення потреб російських військових баз у Криму змусив окупантів і їхніх маріонеток жорстко обмежити постачання живильної вологи місцевим жителям; форсоване ж використання підземних свердловин для заміщення дніпровської води призводить до засолення грунтових вод з сумними наслідками для півострова вже в близькій перспективі. Запаси водосховищ вичерпуються. Наприклад, очільниця окупаціної адміністрації Алушти Галина Огнєва днями заявила, що в Ізобільнецькому водосховищі (розташоване в районі Алушти й обслуговує навколишні населені пункти) води вистачить до грудня, — повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Крим реалії”. Сімферопольське водосховище теж не має резерву…
На цьому тлі кремль посилює тиск на нинішню владу в Україні щодо відновлення поставок води на півострів Північно-Кримським каналом. Навіть звинувачує в антигуманності і погрожує позовами до міжнародних судів, “забуваючи” про те, що, га міжнародним правом, потреби анексованої території має забезпечувати країна – окупант. А для ще більшої “переконливості” своїх “аргументів” кремль завтра розпочинає в цьому регіоні військові навчання “Кавказ 2020” з прозорим натяком: могім і сілой взять днєпровску. водічку…
Але, як-то мовиться, нема диха без добра.
На півдні України в Миколаївській області “випадково”, майже синхронно з російським “Кавказом 2020”, вчора розпочалися стратегічні командно-штабні військові навчання “Об’єднані зусилля 2020”.
У перший же день з військового аеродрому Великої Британії в небо піднялися військов-транспортні літаки C-130 Gercules Королівських Повітряних Сил з вояками 16-ї десантно-штурмової бригади, важким піхотним озброєнням і технікою. За кілька годин небо над одним із полігонів Миколаївщини вкрилося куполами парашутів. Опісля британські C-130 одразу ж змінили українські Іл-76 і Ан-26 зі своїм десантом. Спільну висадку надійно пририли винищувачі наших Повітряних Сил.
Навчання “Об’єднані зусилля 2020” — унікальні. В такому форматі вони проводяться вперше. Їхня мета — практичне виконання завдань у багатонаціональному середовищі за стандартами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності підрозділів збройних сил та наших держав – партнерів, десантного братерства. До речі, як наголошують британські партнери, такого масштабу десантування з повітря вони проводять уперше за двадцять років.
Однак, важливість навчань “Об’єктивні зусилля 2020” не тільки й не стільки в цьому. Вони покликані відіграти стримуючу роль. І це — чи не найголовніше! Адже навряд чи ризикне Росія розпочати широкомасштане вторгнення на півдні України, скориставшись концентрацією своїх військ на навчаннях “Кавказ 2020”, задля захоплення того ж Північно-Кримського каналу, якщо в цей же час у цьому регіоні поруч з українськими перебувають американські і британські вояки.
 
 
 
 

peredplata