Юлія Тимошенко назвала політику нинішнього президента політикою «новітньої гібридної колонізації України».

Юлія Тимошенко у своєму телефонному зверненні до конференції Чернівецької обласної парторганізації ВО «Батьківщина»  назвала політику нинішнього президента політикою «новітньої гібридної колонізації України».

«На жаль, попереднім президентом і цим президентом здійснюється політика новітньої гібридної колонізації України, – сказала лідерка партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». – Це коли залишається Герб, Прапор, Гімн України. Але ресурси України, які дають можливість країні розвиватися, бути потужною, а людям – заможними, вони всі забираються. І ми всі перетворюємося в країну третього світу…»

Тимошенко заявила, що попередній президент «прийняв неправильне політичне рішення, що він буде залучати до управління країною великі зовнішні фінансові глобальні групи, які нібито наведуть тут порядок». Вона стверджує, що ці групи «не мають нічого спільного з Європейським Союзом (Європейський Союз – це наш партнер, і ми з ним співпрацюємо усіма силами, і будемо членами Європейського Союзу)», як і не мають стосунку до Сполучених Штатів, «які сьогодні є нашими партнерами в захисті України. Глобальні фінансові групи – це потужні комерційні структури такого рівня, що вже перевищує рівень багатьох держав у світі». А при нинішньому президентові, який отримав велику довіру людей, це управління корпорацій продовжилося, «але уже в турборежимі».

Серед прикладів такого «зовнішнього управління» Юлія Володимирівна назвала несамостійність Нацбанку, «зачистку національної банківської системи», реформу охорони здоров’я, скасування заборони приватизації всіх об’єктів державної власності, прийняття закону про розпродаж сільськогосподарських земель…

«І тому ці вибори (враховуючи, що вибори президента і парламенту в цьому хаосі невідомо взагалі коли будуть), місцеві вибори стають особливими і несуть високу місію: зробити так, щоби місцеві громади, місцеві ради, місцеві голови стали тією останньою барикадою, яка не пропустить політику і стратегію колонізації України», – сказала Юлія Тимошенко.

Вона порівняла таку політику, спрямовану на знищення держави, з  радіаційним випромінюванням – вони однаково вбивають, але радіація – фізично, а політика колонізації – ментально і духовно.

«Ви пам’ятаєте, коли рванув Чорнобиль, і людям нічого не сказали, – сказала Тимошенко. – І люди продовжували звичне життя: святкували весілля, діти гралися на вулиці, хтось грав у футбол, люди ходили навіть на демонстрації урочисті. Люди не знали, що в цей час є випромінююча радіація, яку вони не бачать очима, не чують, але вона вбиває. Отак і сьогодні: люди не бачать і не чують, їм здається, що все добре, що якось воно там іде. А реально ця політика новітньої колонізації вбиває так само, як і опромінююча радіація, але  вбиває Україну і наші можливості, наше майбутнє і наш розвиток. І тому нам треба показати людям, що відбувається. На конкретних фактах, на конкретних законах, які вони роблять. І тоді можна говорити з людьми, як з обізнаними: як рятувати країну. І тоді вони зрозуміють, що частина політичних сил в Україні стають по суті маріонетками зовнішнього управління. Частина співпрацює з країною-агресором, частина – якісь одноденні бізнес-політичні проєкти, які створюються тільки під вибори. А «Батьківщина», яка стоїть більше 20 років, це потужна глиба, це фундамент, з якого можна розпочати новий абсолютно поступ нашої держави. І тому будьте сильними!»

Пресслужба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

peredplata