Михайло Папієв втік від запитань журналістів ВІДЕО

Михайло Папієв втік від запитань журналістів ВІДЕО25 жовтня об 11:00 відбувся брифінг голови ОДА Михайла Папієва. Відбувся він біля дверей його приймальні. І не дарма, адже промовивши кілька речень він поспіхом покинув журналістів. Не відповівши на десятки запитань, які накопились за всю виборчу кампанію у журналістів. Його радники і підлеглі намагались виправдатись, що то ж формат брифінгу не передбачає запитання. Однак, за визначенням, брифінг – це коротка нарада представників засобів масової інформації, на якій подається погоджена сторонами-учасниками переговорів, засідань, конференцій інформація про їхній хід, погляди сторін тощо. Від прес-конференції відрізняється відсутністю презентаційної частини, тобто практично відразу йдуть відповіді на питання журналістів.

Таким чином журналісти були позбавлені почути відповіді на запитання про незаконну агітацію керівником виконавчої влади, його підтримку родичу тощо.

Під час брифінгу нардеп Геннадій Москаль намагався вручити Папієву запрошення на дебати, які відбудуться сьогодні Центральній площі о 17:00.

ВІДЕО

ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРЕС-СЛУЖБИ ОДА:

Михайло Папієв: «Ніякої цензури на Буковині бути не може, на Буковині пануватиме свобода слова»

Сьогодні, 25 жовтня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв на брифінгу за участі представників засобів масової інформації краю наголосив, що на Буковині ніякої цензури бути не може, на Буковині пануватиме свобода слова. «Жодного разу я не втручався у діяльність засобів масової інформації, і менеджери мас-медіа можуть це підтвердити. Жодних перешкод роботі журналістів з мого боку не було і не буде. Це моя принципова позиція, – підкреслив керівник крайової виконавчої влади. – Я не втручався у діяльність засобів масової інформації навіть тоді, коли публічно обговорювались етичні питання моєї сім’ї. Тому звинувачення у тиску на засоби масової інформації, втручання у їх редакційну політику безпідставні і я їх категорично відкидаю».
Михайло Папієв додав, що на його думку, конфлікт на одному з місцевих телеканалів, який набув публічності і резонансу – це конфлікт його менеджерів та засновників, а сам керівник області жодного відношення до цих процесів не має. «Прошу редакторів, керівників засобів масової інформації та їх власників дотримуватися журналістських стандартів нині – на фініші парламентської виборчої кампанії – і завжди. Для учасників виборчих перегонів повинні бути забезпечені рівні умови, на шпальтах газет, в ефірі телебачення і радіо мають мати можливість висловлюватись представники різних політичних поглядів», – підсумував Михайло Папієв.

peredplata