Зрадник! у «Свободі» розповіли, як Ілюк опинився у списках «Рідного міста».

 
 

Депутат Чернівецької міськради від партії “Свобода” Андрій Ілюк хотів очолити список партії на найближчих місцевих виборах, проте після того, як керівництво “Свободи” йому в цьому відмовило, вирішив перейти до “Рідного міста”.

Про це голова обласного осередку “Свободи” Віталій Мельничук повідомив на своїй Facebook-сторінці, пише molbuk.ua

 

“Андрію Ілюку через його незрозумілу та непрогнозовану поведінку, тотальну пасивність за останні пів року, свободівці не довірили бути ключовим у списку до Чернівецької міськради. Саме через це Андрій легко вирішив зрадити “своїх” та офіційно ще не вийшовши з організації вже зареєструвався у списках “Рідного міста”… А після того 25 вересня передав Голові Чернівецької міської ради Ігору Шереметі свою та Володимира Мокловича заяву про вихід із Свободи”, – написав Мельничук.

За словами “свободівця”, “сумнівні зв’язки” Андрія Ілюка з “рідномістянами” проявлялись і раніше.

“Адже гучне виключення із Свободи двох депутатів міськради Назара Мокловича та Андрія Кандиби в кінці 2017 року через різного роду скандали також вдарило по довірі свободівців і до Андрія Ілюка. Але через молодість та його запевнення у тому що з своїх життєвих помилок та незрозумілих вчинків Андрій зробить висновки і буде відповідальніший тоді йому Центральне та обласне керівництво “Свободи” дали можливість себе реабілітувати”, – повідомив Мельничук.

“Тиждень тому, ще до обласної конференції, яка мала висунути кандидатів в депутати до рад області Андрій Ілюк чомусь вийшов на зв’язок та попросив зустрітися. На зустрічі несподівано запропонував … очолити список від ВО “Свобода” до Чернівецької міської ради і нібито цим він “зможе дати шанс” свободівцям на “своєму іміджі” набрати необхідний результат на виборах і що за його словами інакше він не бачить можливість отримання Свободою результату в місті Чернівці…”, – зауважив Мельничук.

Голова партійного осередку зазначив, що “дав Андрію зрозуміти, що це неможливо з багатьох причин”.

“… і що його першість у свободівському списку до міськради, через його сумнівні дії та непрогнозовану поведінку впродовж кількох років, може навпаки забрати значну частину голосів нашого переконаного виборця”. Дав Ілюку зрозуміти, що оскільки він не звертався щодо цих питань раніше для нього на найближчому комітеті обласної організації (саме ввечері того дня мав бути обласний комітет) це питання може бути розглянуто і прийнято рішення. Але Ілюк повідомив, що окрім першого номера в списку до Чернівецької міської ради інше його не цікавить…”, – повідомив В. Мельничук.

“А от вже після реєстрації всіх списків партійних організацій у ТВК, коли Андрій Ілюк вже був включений до списків “Рідного міста” 25 вересня він зустрічається з Головою Чернівецької міської організації ВО “Свобода” Ігорем Шеремета та приносить заяву про вихід із ВО “Свобода”…”, – написав В. Мельничук.

Окрім того, “свободівець” висловив сумніви в законності реєстрації Ілюка у списках “РМ”, адже його заява про вихід із “Свободи” не була подана. Це, за словами Мельничука, є підставою вважати цю ситуацію порушенням закону. Її розглянуть у Чернівецькій міській територіальній виборчій комісії, додав Мельничук.

Раніше повідомлялося, що Андрій Ілюка зі “Свободи” включили до списку кандидатів “Рідного міста” в Чернівецьку міськраду.

Упродовж чинної каденції міськради Ілюка неодноразово помічали у компанії нинішнього секретаря міськради Василя Продана. Так, скажімо, у 2016 році місцеві ЗМІ засікли їх за столиком у ресторані.

У січні того ж року Ілюка бачили у автомобілі Василя Продана.

Андрій Ілюк був обраний депутатом Чернівецької міської ради за підсумком місцевих виборів у жовтні 2015 року.

peredplata